Μπεκιάρης: «Να πάρει αποφάσεις ο Αυγενάκης, να μην πετάει το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες»

Metrosport Team15 Μαΐου 2020

Ο Άκης Μπεκιάρης, υπεύθυνος επικοινωνίας του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επιστολή που στάλθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη, καλώντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην πετάει το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες.

«Από τις 10 Απριλίου, που στείλαμε την επιστολή στον Πρωθυπουργό, ήμασταν υπέρ της διακοπής των ερασιτεχνικών αθλημάτων γιατί βλέπαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δράση όταν οι αθλητές είναι τόσο μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων. Τώρα του είπαμε ότι για τη προστασία των αθλητών έπρεπε να πάρει τις αποφάσεις αυτός (σ.σ. ο Αυγενάκης) γιατί είναι ο Υπουργός του δημόσιου αθλητισμού. Οι αθλητές είναι ερασιτέχνες, βιοπορίζονται και από άλλα επαγγέλματα. Θα πρέπει να ασφαλιστούν ώστε να αποζημιωθούν αν συμβεί κάτι. Τον καλούσαμε να αποφασίσει. Να μας πει. Αν θα τα συνεχίσει με ποιον τρόπο; Πως θα διασφαλιστούν οι αθλητές και οι οικογένειές τους;» αναρωτήθηκε αρχικά και πρόσθεσε:

Αλλά και να τα διακόψει, τι θέλει να κάνει, να δώσει πρωταθλήματα στα χαρτιά; Η απάντηση στην επιστολή μας ήρθε από τον Γενικό Γραμματέα. Ήταν γενικού περιεχομένου με αναφορές στον ΕΟΔΥ. Το ρεζουμέ ήταν ότι το κάθε άθλημα έχει διαφορετική Ομοσπονδία που εκλέγεται δημοκρατικά. Εμείς δεν είπαμε ότι δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένες. Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχει εξουσιοδότηση στις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν. Δεν καλυφτήκαμε γιατί δεν είναι διαφορετικής επικινδυνότητας το κάθε άθλημα. Πόσο διαφορετικό, δηλαδή, είναι το χάντμπολ από το βόλεϊ όσον αφορά την επικινδυνότητα;

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα αθλήματα πραγματοποιούνται σε κλειστό χώρο. Οι αθλητές λείπουν σχεδόν πάνω από δύο μήνες και όταν ξεκινήσουν θα είναι τρεις μήνες. Και αυτοί τώρα θα κληθούν να δώσουν αγώνες ματς υψηλής έντασης. Σαν πολιτικός προιστάμενος έπρεπε να πάρει αποφάσεις μέσα στον Μάρτιο. Όπως ο Πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για lockdown, κατ' αναλογία έπρεπε πάρει τις αποφάσεις για τον αθλητισμό ο κ. Αυγενάκης και όχι να πετάξει το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες. Εμείς, φυσικά, θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν γίνονται στην τύχη. Ο καθένας μπορεί να κρίνει. Εμείς ζητάμε διακοπή, παρότι ο ΠΑΟΚ χάνει δύο τίτλους που είχε αγκαλιάσει και άλλους για τους οποίους είχε καλές πιθανότητες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.