Μπεκιάρης: «Απόλυτη προτεραιότητα του ΠΑΟΚ η υγεία των αθλητών»

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο Άκης Μπεκιάρης ανέλυσε το σκεπτικό της νέας ρηξικέλευθης πρότασης του ΑΣ ΠΑΟΚ για τον άμεσο εμβολιασμό των αθλητών, μετά την προηγούμενη, της διάθεσης του PAOK Sports Arena ως κέντρο εμβολιασμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πρόταση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ σταθερά από το ξεκίνημα της Πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο όταν αποφάσισε υπέρ της διακοπής των πρωταθλημάτων βάζοντάς την υγεία πάνω απ’ όλα όπως και τη διάθεση του PAOK Sports Arena για να μετατραπεί σε υγειονομική μονάδα, στην πορεία του χρόνου για το ότι πρέπει να σταματήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και της εκ νέου διακοπής, χωρίς να λειτουργεί κερδοσκοπικά ποτέ, εκτός της διάθεσης του κλειστού γηπέδου για εμβολιαστικό κέντρο, έρχεται με νέα πρόταση θεωρώντας για να ολοκληρωθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο από τη μεγάλη αποχή να μπουν σε προτεραιότητα με τις ευπαθείς ομάδες και να εμβολιαστούν και να επανενταχθούν στις προπονήσεις και τους επίσημους αγώνες».

Για το πώς καταλήξατε σ’ αυτή την πρόταση:

«Ο ΠΑΟΚ σ’ όλη αυτή την πορεία στάθηκε με την κρατούσα επιστημονική άποψη. Αυτή που λέει πως για να ξεφύγουμε από την Πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ με συλλογική απόφαση έκανε αυτή την πρόταση».

Για το αν υπάρχει συναίνεση των αθλητών:

«Αν δεν θέλει κάποιος αθλητής να το κάνει, δεν θα τον υποχρεώσει κάποιος. Με την ίδια λογική όταν ζητούν οι αθλητές να ξαναξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, δεν μπορεί να λειτουργήσει αρχικά. Είναι «νωπή» η πρόταση ακόμη».

Για το αν υπάρχουν επαφές με άλλους συλλόγους:

«Ο ΠΑΟΚ έχει τη δική του γραμμή. Κάθε σωματείο έχει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του. Ότι είναι να ακουστεί το μεταφέρουμε στα αρμόδια όργανα».

Για το αν έχει απάντηση ο ΑΣ ΠΑΟΚ για τη διάθεση του κλειστού γηπέδου:

«Εκτός από κάποια ευχαριστήρια του Περιφερειάρχη, κ. Τζιτζικώστα, κάποια επίσημη απάντηση δεν έχουμε. Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα».

Για το πώς ανταποκρίνεται οικονομικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία ο σύλλογος:

«Έχει μεγάλη απώλεια εσόδων. Οι ακαδημίες έχουν σταματήσει από τον περασμένο Οκτώβριο. Δοκιμάζεται οικονομικά ο Σύλλογος. Δεν είναι προτεραιότητα το οικονομικό. Για εμάς προέχει η υγεία των αθλητών. Καταλαβαίνουμε τη διάθεση των αθλητών να αγωνιστούν, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μη θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.