Μπαβέλας για Τζόκοβιτς: «Δεν ξέρω αν είναι εμμονικός με το εμβόλιο»

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2022

Για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Τζόκοβιτς μίλησε στο Metropolis 95.5 η παλιά δόξα του αθλήματος, Τάσος Μπαβέλας.

«Είναι δύσκολη ερώτηση, το αν όλο αυτό είναι διαφήμιση για το τένις, γιατί ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική απάντηση, ανάλογα με την σκέψη του. Το τένις θα πρέπει να αναδεικνύεται μέσα από τις επιτυχίες και τον ευγενή ανταγωνισμό. Αυτό που γίνεται με τον Τζόκοβιτς, τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, δεν έχει προηγούμενο. Κανείς, βέβαια, δεν ξέρει την αλήθεια. Ίσως την μάθουμε όταν σταματήσει όλο αυτό.

Από εκεί και πέρα, είναι μία σκληρή στάση της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Αυτό που είναι πρωτόγνωρο είναι ότι μετά την δικαστική απόφαση υπήρξε βέτο από έναν Υπουργό. Δεν το συναντάμε συχνά αυτό, ειδικά στην Ευρώπη. Εγώ είμαι υπέρ του εμβολίου για να ξαναγυρίσουμε στην καθημερινότητά μας. Διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε ότι στην Πολιτεία αυτή, με 51.000 κρούσματα, σε χρονιά εκλογών, ο Μόρισον υπολείπεται» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εγώ αγαπάω τον Τζόκοβιτς γιατί είναι φιλέλληνας και είναι ο καλύτερος τενίστας. Θα πρέπει να τον θυμόμαστε για το τένις του και το φιλανθρωπικό του έργο. Τώρα, αν είναι εμμονικός με το εμβόλιο, αυτό δεν το ξέρουμε.»

Για το αν επηρεάσει τους αγώνες αυτό που συμβαίνει: «Περιμένοντας να παίξει ο Τζόκοβιτς και ο Τσιτσιπάς στην Αυστραλία έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και Σέρβοι και Έλληνες. Σίγουρα, θα υπάρχει μία μοιρασμένη εξέδρα που θα είναι ένθερμη. Θα είναι και ο Αυστραλοί που θα τον αποδοκιμάζουν. Το αν αυτή η ένταση μεγαλώσει θα εξαρτηθεί από τους πανηγυρισμούς του Τζόκοβιτς, αλλά πιστεύω ότι η συγκέντρωσή του θα είναι τόσο μεγάλη για να πετύχει τον σκοπό του, που δεν θα προβεί σε άλλες ενέργειες. Και εμείς να παίζαμε θα είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο. Δεν νομίζω να έκανε ό,τι έκανε για τα χρήματα. Θεωρώ ότι αν, τελικά, παίξει είναι πολύ μεγάλο φαβορί.»

Για τον Τσιτσιπά σχολίασε: «Ο Τσιτσιπάς φυσικά και μπορεί να πάρει grand slam. Έχοντας εγχειριστεί πρόσφατα στον αγκώνα, σιγά σιγά επανέρχεται. Έδειξε ότι του λείπουν αγώνες και προπονήσεις, αλλά επειδή είναι πολύ φιλόδοξος κανείς δεν ξέρει αν η αποχή του θα τον επηρεάσει.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.