Μπαβέλας: «Φαβορί ο Τσιτσιπάς, άθλος της Σάκκαρη»

Metrosport Team10 Ιουνίου 2021

Ο πρώην Πρωταθλητής του Τένις και προπονητής της Εθνικής, Τάσος Μπαβέλας μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την επιτυχία των Μαρία Σάκκαρη και Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι δύο Έλληνες βρίσκονται στους ημιτελικούς του Roland Garros:

«Είναι ένα περίεργο συναίσθημα το οποίο το έχω κι εγώ παρ’ ότι έχω παίξει σ’ όλα τα Grand Slam. Το κατόρθωμα της Σάκκαρη, ο άθλος της να φτάσει ημιτελικά και να είναι για εμένα πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι κάτι εξωπραγματικό. Για τον Στέφανο όλοι ξέραμε ότι θα διεκδικήσει το τουρνουά. Κανείς μας δεν πίστευε ότι η Σάκκαρη θα φτάσει στα ημιτελικά και θα στοχεύει στον τίτλο με τόσες πολλές πιθανότητες».

Για το αν είναι βελτίωση λεπτομερειών η πορεία της Σάκκαρη:

«Η Σάκκαρη είναι η πιο γυμνασμένη τενίστρια. Με δύναμη, αντοχή ειδικά στο γυναικείο τένις έχει όλα τα συστατικά να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Η σημερινή αντίπαλός της έπαιζε πάρα πολύ γρήγορα. Παίζοντας όμως μαζί της η Σάκκαρη, έπαιζε πιο γρήγορα και την έβγαλε εκτός ρυθμού. Όλα ξεκινάν από το πνευματικό κομμάτι. Την κέρδισε σε όλα τα επίπεδα η Σάκκαρη».

Για το ότι ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ συγκεντρωμένος κόντρα στον Μεντβέντεφ:

«Εκτός από τον Τζόκοβιτς και τον Ναδάλ, αυτοί που έχουν πιο υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης είναι ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ. Ο Τσιτσιπάς τον κατατρόπωσε σ’ αυτό τον τομέα. Δεν έκανε ούτε έναν μορφασμό όταν έχανε. Συγκεντρωνόταν στον επόμενο πόντο. Έμπαινε στον επόμενο πόντο πολύ ψυχρός, με καλές επιλογές. Ο Μεντβέντεφ που είναι εξίσου δυνατός στο πνευματικό παιχνίδι, παραπονιόταν. Ήταν απόρροια του ότι δεν μπόρεσε να τον κερδίσει σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού και στο πνευματικό. Ο Μεντβέντεφ έπαιξε καλά για το χώμα. Αλλά το ήξερε και ο ίδιος ότι δεν έφτανε αυτό για να νικήσει τον Τσιτσιπά και χρειάζονταν το κάτι παραπάνω. Προσπαθούσε να βρει λύση σε εξωγενείς παράγοντες».

Για το πόσο σημαντικό είναι σε τέτοια τουρνουά να κερδίζουν οι αθλητές με καθαρές νίκες:

«Σ’ ένα Grand Slam βγαίνει και το άθροισμα των ωρών που είσαι στο γήπεδο. Νομίζω ότι και οι δύο έχουν αποθέματα δυνάμεων πολλά. Αλλά και να μην έχουν, που έχουν όμως, είναι τόσο μεγάλο το κίνητρο που τώρα δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για να πουν ότι υπάρχει κούραση. Το κίνητρο είναι πάνω από την κούραση».

Για το αν είναι ευκαιρία να αποκτήσει λαοφιλία το τένις:

«Αν αντιπαραθέσουμε το μπάσκετ δίπλα στο τένις, το μπάσκετ έγινε παράδοση μετά το 1987. Ήταν νωρίτερα πολύ κάτω από το ποδόσφαιρο. Μ’ αυτές τις επιτυχίες του τένις και ελλείψει μεγάλων αθλητών, με εξαιρέσεις όπως του Αντετοκούνμπο, τα είδωλα κάνουν τη διαφορά. Στην Αθήνα συμβαίνει, το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη το εξής: Είναι δύσκολο να βρεις γήπεδο τένις να παίξεις. Το τένις ταιριάζει στον Έλληνα, όπως και το ελληνικό κλίμα ταιριάζει στο τένις. Δεν έχει πολύ κρύο. Αυτό έλλειπε από το τένις. Το ίνδαλμα».

Για το αν είναι φαβορί ο Τσιτσιπάς:

«Ο Τσιτσιπάς είναι φαβορί στον ημιτελικό. Σύμφωνα με την απόδοση που είχε χθες όπως και στα προηγούμενα ματς. Έχει απέναντί του έναν μεγάλο αθλητή. Η νίκη του στο τουρνουά θα εξαρτηθεί από την κούραση που θα βρει στον τελικό. Τζόκοβιτς και Ναδάλ δεν είναι μικροί στην ηλικία. Μπορεί να καταπονηθούν, αν τραβήξει ο ημιτελικός τους και αυτό θα είναι υπέρ του Τσιτσιπά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.