Μπάσκετ: Πώς επηρεάζεται η Εθνική από την αποβολή της Λευκορωσίας

Metrosport Team18 Μαΐου 2022

Ανακατατάξεις υπάρχουν στις ερχόμενες διοργανώσεις της FIBA έπειτα από τις αποβολές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όπου λαμβάνει μέρος η Εθνική Ελλάδας και έχει στον όμιλό της το αντίστοιχο συγκρότημα της Λευκορωσίας.

Πλέον ακυρώνονται και δε μετρούν στη βαθμολογία τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Κάτι που προβλέπεται από τους κανονισμούς της FIBA για κάθε περίπτωση αποκλεισμού ομάδας.

Η Εθνική Ελλάδα είχε νικήσει τη Λευκορωσία στο «Αλεξάνδρειο» με 77-67, ενώ είχε να δώσει και το δεύτερο παιχνίδι στις 3 Ιουλίου εκτός έδρας. Από εκεί και πέρα οι ομάδες «κουβαλούν» στην Β' φάση τα αποτελέσματα της Α' φάσης των Προκριματικών, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει στην περίπτωση της Εθνικής μας.

Και ο λόγος έχει να κάνει με την ανισότητα που ενδεχομένως να δημιουργούνταν σ' ένα τέτοιο σενάριο. Κάτι που ισχύει, φυσικά, και για τις ομάδες που αντιμετώπισαν την Ρωσία στον 8ο όμιλο και πιο συγκεκριμένα για τις Ιταλία, Ισλανδία και Ολλανδία.

Οπότε για να ισοσκελιστεί ο μικρότερος αριθμός αγώνων των εν λόγω ομίλων δεν πρόκειται να μεταφέρουν στην επόμενη φάση τα αποτελέσματά τους με τις ομάδες που κατετάγησαν τελευταίες στον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που θα διασταυρωθούν μεταξύ τους στην Β' φάση, θα μεταφέρουν αποτελέσματα από ίσο αριθμό αγώνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.