Μπάσκετ ΠΑΟΚ: Τι έφταιξε για τη φετινή πορεία;

Metrosport Team24 Απριλίου 2022

Η μπασκετική ομάδα του ΠΑΟΚ κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να συσπειρώσει γύρω της τον κόσμο. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου είδαν στο πρόσωπο του Θανάση Χατζόπουλου έναν άνθρωπο με όραμα για να επιστρέψει η αίγλη στους ασπρόμαυρους και στήριξαν το τμήμα. 

Φέτος η σεζόν ξεκίνησε με μέτρια παρουσία στο Champions League, όπου πέρασε την πρώτη φάση και αποκλείστηκε στα play in με 2-0 από τη Στρασμπούρ, ενώ στο πρωτάθλημα το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και το Metrosport.gr κάνει focus στους λόγους της κακής πορείας.


Τα διαζύγια με τους Αμερικανούς

Ενδεικτικό της καθίζησης είναι ότι από τις 5 Μαρτίου και τη νίκη επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, έπρεπε να φτάσουμε στις 16 Απριλίου για να πανηγυρίσει ξανά ο Δικέφαλος μία επιτυχία, με το 81-76 στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας. Κατ' αρχήν δεν περνάει απαρατήρητο ότι το καλοκαίρι έχασε παίκτες με σημαντικό ρόλο στην περσινή πορεία και, μάλιστα δέχεται κριτική γι' αυτό. Μαργαρίτης, Τσαλμπούρης και Κακλαμανάκης ουσιαστικά δεν αντικαταστάθηκαν.

Από εκεί και πέρα, όλη η σεζόν κύλησε με προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει δύο από τους τρεις Αμερικανούς που κράτησε από πέρσι (Γκρίφιν, Κάρτερ), ενώ δεν υπάρχει εδώ και ένα μήνα ούτε ο Μάρβιν Τζόουνς που ήταν ο MVP του. Είχε οικογενειακό πρόβλημα, δέχτηκε μεγάλη πρόταση από το Πουέρτο Ρίκο και έτσι το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο.


Η χαμένη χημεία

Δεν έχει βρει χημεία λόγω κάποιων άστοχων επιλογών και των τραυματισμών, με αποτέλεσμα το έργο του Άρη Λυκογιάννη να δυσκολέψει πολύ. Η καλύτερη βραδιά ήταν, σίγουρα, το ντέρμπι με τον Άρη (96-64), όπου πραγματοποίησε μεστή και γεμάτη εμφάνιση, ωστόσο, μετά από εκείνη την βραδιά ήταν σαν να άδειασε ψυχολογικά.

Το οικονομικό σκέλος

Ο Θανάσης Χατζόπουλος χτύπησε καμπανάκι μέσω του Metropolis 95.5 για τα οικονομικά προβλήματα που επιδεινώθηκαν από τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων στις ομάδες της Basket League από την πολιτεία για το στοίχημα. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να κάνει τον ΠΑΟΚ αυτάρκη οικονομικά, με δεδομένο ότι δεν έχει την οικονομική επιφάνεια για να λειτουργήσει σαν μεγαλομέτοχος. 

Οι δηλώσεις του ήταν χαρακτηριστικές: «Δεν πήρε δραχμή το μπάσκετ. Δεν ξέρουμε αν θα ζήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η πικρή αλήθεια αυτή είναι. Υποτίθεται θα παίρναμε χρήματα αλλά δεν θα πάρουμε φράγκο μέχρι το 2023. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Βασιστήκαμε σε αυτό το έσοδο όπως και άλλες ομάδες. Θα διαλυθεί το πρωτάθλημα, δεν θα μπορούν οι ομάδες να πληρώσουν. Τον προηγούμενο μήνα ήρθαμε τσίμα τσίμα. Έχω στεγνώσει, δεν αντέχω άλλο. Δεν είμαι Σαββίδης.»


Θεωρητικά, πάντως, προλαβαίνει τα πλέι οφ, αλλά η ουσία είναι τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, ώστε να μην πεταχτεί στα «σκουπίδια» όλη η προσπάθεια αναγέννησης του τμήματος. Είναι πολύ σημαντικό οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε προσεκτικές κινήσεις ενίσχυσης, για να μη διαταραχθεί εν μέσω της σεζόν η χημεία της ομάδας, ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι του χρόνου θα έχουν συμβόλαιο μόνο τρεις, οι Τολιόπουλος, Καμπερίδης, Ρούμογλου και option ανανέωσης ο Ντιμίτρι Ρίβερς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.