Μπάσκετ: Ο Άρης χτυπάει την πόρτα των ομίλων

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιμετωπίζοντας ομάδα (σ. σ. Γουλφς) η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να σπάσει το δίπολο των Ζαλγκίρις-Λιέτουβος στη Λιθουανία, είναι προφανές ότι σήμερα (18:00) ο Αρης θα πρέπει να υπερβεί εαυτό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του FIBA Europe Cup διατηρώντας στο ακέραιο τις ελπίδες για συμμετοχή στους ομίλους.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας ήδη βρίσκεται στο Σαμοκόβ της Βουλγαρίας που θα φιλοξενήσει τους αγώνες. Σε περίπτωση νίκης επί της Γουλβς, αύριο (20:00) θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ρίλσκι και στο ενδεχόμενο νέας νίκης τότε, την Παρασκευή, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα τεθεί αντιμέτωπη του νικητή του ζευγαριού Κατάγια(Φινλανδία)-Χαποέλ Χάιφα(Ισραήλ) για μια θέση στους ομίλους. Προς το παρόν όμως οι «κίτρινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να κοιτάξουν πιο μακριά από το σημερινό παιχνίδι με τους Λιθουανούς.

Η Γουλφς επένδυσε αρκετά λεφτά το καλοκαίρι για να διεκδικήσει θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη παράλληλα με την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 10.000 θέσεων και φυσικά κατευθύνεται από εκατομμυριούχο επιχειρηματία ο οποίος θέλει να… μπει στο μάτι των δύο ισχυρών της Λιθουανίας. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μιντάουγκας Λουκάισκις ο οποίος στα 43α του χρόνια συνεχίζει απτόητος κι έχοντας σπάσει όλα τα ρεκόρ του λιθουανικού Πρωταθλήματος. Ο Αρης τον… γνωρίζει από τις αρχές της χιλιετίας όταν έπαιζε στη Λιέτουβος Ρίτας καθώς τον είχε αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές. Στην πρεμιέρα του εγχώριου Πρωταθλήματος ο Λουκάισκις σημείωσε 26 πόντους, ενώ κινητήριος μοχλός των Λιθουανών ήταν ο Αμερικανός Αχμάντ Κόβερ ο οποίος μοίρασε 11 ασίστ. Οι έμπειροι Γιουσκεβίτσιους, Ντέλια επίσης είναι από τα βασικά όπλα των Λιθουανών.

«Δώσαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια ώστε να είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο αυτά πάνω στα οποία δουλεύαμε όλο αυτόν τον καιρό. Είμαστε μία νέα ομάδα, αρκετά πράγματα είναι καινούργια για μας τους πιο νεαρούς. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Δε σκέφτομαι αν υπάρχει διαφορά μπάτζετ ή οτιδήποτε τέτοιο. Πρέπει κι αυτοί να… δέσουν τα κορδόνια τους και να βγουν στο γήπεδο, όπως κι εμείς. Αυτό που πρέπει είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας», σημείωσε ο Τζέι Ντι Νότε ο οποίος ετοιμάζεται για τον παρθενικό αγώνα του στην Ευρώπη!

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με μια προπόνηση στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες όπου ουσιαστικά επιχειρήθηκε εξοικείωση των παικτών με τα καλάθια καθώς η ομάδα δεν γυμνάστηκε σε έντονους ρυθμούς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.