Μπάσκετ: Ντέρμπι στην Elite League μεταξύ Πανιωνίου και Ηρακλή

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2023

Πανιώνιος και Ηρακλής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους αύριο το μεσημέρι (15:00, 20/12) στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Elite League.

Οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν τον «Γηραιό» στην αναμέτρηση που τραβά τα βλέμματα για την 14η στροφή της Elite League.

Ο Πανιώνιος θέλει να μεγαλώσει κι άλλο το νικηφόρο σερί του και να φτάσει στις επτά νίκες, ώστε να παραμείνουν μόνοι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο 31χρονος φόργουορντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Στάθης Παπαδιονυσίου, δήλωσε: «Είναι ο τελευταίος αγώνας για το 2023 που έχουμε εντός έδρας και μάλιστα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως ο Ηρακλής. Αρχικά, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σπουδαίος αλλά και ξεχωριστός είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες με πολύ μεγάλη διαδρομή στο μπάσκετ και στον αθλητισμό της Ελλάδας. Είναι λογικό να επικεντρώνει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος. Ο δικός μας στόχος είναι δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, να βγάλουμε ενέργεια στην άμυνα, να έχουμε μυαλό στην επίθεση, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηρακλής θέλει αντίστοιχα να επεκτείνει το σερί του στις τρεις νίκες. Ο Αμερικανός γκαρντ των Θεσσαλονικιών, Κέντρικ Τόμπσον, μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση: «Παίξαμε καλά με τον Αμύντα, που είναι πολύ δυνατή και μαχητική ομάδα. Δεν κερδίσαμε εύκολα, αν και ξεφύγαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλωστε έχουμε τέτοια έδρα, που μόλις περάσουμε στο σκορ, μετά μας δίνει μεγάλη δύναμη.

Πλέον κοιτάμε μπροστά, γιατί έχουμε δύο σερί νίκες, αλλά κι ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με το φαβορί της κατηγορίας, τον Πανιώνιο. Είναι μια πρόκληση τέτοια ματς, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και αυτό θα κάνουμε. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Έχουμε απουσίες και πάλι, έχουμε όμως και νέα παιδιά, που μας βοήθησαν στο πρώτο τους ματς. Αν επιστρέψουν και οι τραυματίες, πιστεύω θα είμαστε πολύ επικίνδυνοι για όποιον μας αψηφήσει. Αλλά κάθε αγώνας ξεχωριστά, έχουμε μια πρόκληση μπροστά». 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.