Διαφορετική αφετηρία, υψηλότερες προσδοκίες για τους τρεις της Θεσσαλονίκης

Στέλιος Παρθενάκης31 Ιουλίου 2021

Δυο μήνες έχουν κυλήσει με... ζέστη και προσδοκίες για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Πάμε να δούμε λίγο τι μπορούμε να περιμένουμε από μια κομβική χρονιά από κάθε άποψη.

Στον ΠΑΟΚ ο Θανάσης Χατζόπουλος με τον Άρη Λυκογιάννη κινήθηκαν έξυπνα και με πλάνο. Η εξυγίανση δεν μπορεί να περιμένει και τα πάντα συναναστρέφονται γύρω από αυτήν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στο Basketball Champions League και παράλληλα κατάφερε σε dt χρόνο να δημιουργήσει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο. Κράτησε Κάρτερ, Γκρίφιν και Λοβ, πήρε Τζόουνς, Ογκπμπέιντε και ΝτιΛέο, ενώ οι προσθήκες των Γιάνκοβιτς, Τολιόπουλου, Χριστοδούλου και Καμπερίδη είναι σαφώς καλύτερες με τις αντίστοιχες περσινές. Η εικόνα του στο παρκέ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στον Άρη τα δεδομένα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Ο Γιάννης Καστρίτης κάνει τη δική του δουλειά και προεργασία, ξέροντας ότι θα έχει ένα χαμηλό μπάτζετ. Η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί μεθοδικά να απαλλαγεί από τα ban και να δώσει τη δυνατότητα να κινηθεί ελεύθερα στην αγορά. Οι φίλαθλοι του Άρη πάντα θα έχουν απαιτήσεις από την ομάδα τους, αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να βγάλει από πάνω της τον βραχνά του απαγορευτικού των μεταγραφών. Ήδη, Μπάκνερ και Ντραγκίτσεβιτς τακτοποιήθηκαν, ενώ σειρά θα πάρουν και άλλες έξι υποθέσεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι κοντά στη διοίκηση, άφθαρτοι και νέοι, που θέλουν να βοηθήσουν είναι το πιο σημαντικό στην όλη ιστορία, οπότε ας κάνουν λίγο παραπάνω υπομονή οι φίλαθλοι του Άρη.

Στο Ιβανώφειο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος καλείται να φτιάξει μια ομάδα που θα κάνει τον κόσμο να χαίρεται το μπάσκετ. Ένας προπονητής με πολλές παραστάσεις που ΜΠΟΡΕΙ να δώσει πνοή σε σχέση με τις πρώτες δυο χρονιές. Η διοίκηση θα πρέπει να τον εμπιστευτεί και να μην βιαστεί για συμπεράσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στον Ηρακλή δε χάσαμε ματς στα δύσκολα χρόνια, ούτε στα δυο πρώτα της επιστροφής και ούτε θα χάσουμε. Ζώντας έστω και πολύ χλιαρά την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ΚΑΕ, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η αντιμετώπιση σε συνεργάτες, πάντα η εικόνα που θα βγαίνει θα είναι κακή. Η «αφεντιά» μας δε θα σωθεί από χρωστούμενα, γεροί να είμαστε από υγεία και θα μας έρθουν άλλες δουλειές με αξιοπρέπεια και εργατικότητα. Ο κόσμος του Ηρακλή όμως έχει απαιτήσεις. Τα πάντα φαίνονται στο παρκέ και ελπίζω φέτος να δούμε καλύτερα πράγματα από ένα ιστορικό τμήμα μπάσκετ.

Τζάμπολ έχει δοθεί για τις 2/10, ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε να έχουν γίνει και οι εκλογές στης ΕΟΚ, αν και οι πληροφορίες λένε όχι.

Τέλος, σπουδαία είδηση η επιστροφή του Ολυμπιακού.

*Εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Καλό Αύγουστο σε όλους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.