Μπαρτζόπουλος: «Τα παιδιά πρέπει να μιλούν και να κάνουν καταγγελία αμέσως»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2021

Για τη σεξουαλική κακοποίηση και τις συνέπειες της μίλησε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Μπαρτζόπουλος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο τραύμα. Όταν γίνεται σε μικρή ηλικία, υπάρχει το στοιχείο της αντιμομφής και οδηγούμαστε σε λάθος επιλογές. Η συμβουλή είναι ότι πάντοτε μιλάμε στους γονείς μας και οι γονείς πηγαίνουν στην αστυνομία. Σε μεγαλύτερη ηλικία πάμε κατευθείαν στην αστυνομία. Πρέπει να γίνεται άμεσα καταγγελία. Η κοινωνία είναι δύσκολη αλλά υπάρχει και η έκθεση στα μέσα και τα social media. Επιπλέον, πρέπει να διατηρείται η ανωνυμία και να δημοσιοποιούνται με απόφαση του νόμου.

Το παιδί βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Εκεί υπάρχει η υπόνοια και η έλλειψη εμπιστοσύνης ότι μπορεί να έκανε και αυτή λάθος. Κάτι που δεν συμβαίνει και πρέπει να βγει αμέσως από το μυαλό του. Το παιδί θα πρέπει να κάνει άμεσα την καταγγελία διαφορετικά υποφέρει το ίδιο. Η δημοσιοποίηση που γίνεται αυτές τις ημέρες είναι καλή για να μπορούν τα παιδιά να μάθουν ότι πρέπει να το πουν. Τα τραύματα αυτά δύσκολα επουλώνονται αλλά είναι εφικτό».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.