Μπαρτσελόνα – Ρεάλ χωρίς το «αλατοπίπερο» του Μέσι

Παναγιώτα Χαλκιά23 Οκτωβρίου 2021

Ντέρμπι χωρίς Μέσι γίνεται; Και όμως, γίνεται! Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν αντιμέτωπες στο χορτάρι του «Καμπ Νόου» για τη 10η αγωνιστική της La Liga αλλά το όνομα του Αργεντινού δεν θα υπάρχει στις αρχικές συνθέσεις ούτε στον πάγκο.

Ο 34χρονος αποφάσισε να κλείσει το κεφάλαιο «Μπαρτσελόνα» το καλοκαίρι και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε την ομάδα που γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Φορώντας τη φανέλα της βρέθηκε αντιμέτωπος 50 φορές με τη «Βασίλισσα» και βοήθησε τους Καταλανούς να πάρουν 19 νίκες. Βρήκε δίχτυα 26 φορές και μοίρασε 14 ασίστ. Μόλις σε πέντε παιχνίδια βρέθηκε στον πάγκο ή απουσίασε λόγω τραυματισμού.

20 Νοεμβρίου 2004: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του ένα μήνα νωρίτερα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και είχε καταγράψει συνολικά 100 λεπτά συμμετοχής κόντρα σε Εσπανιόλ, Οσασούνα και Γκραμενέ για το Κύπελλο.

Οι Καταλανοί υποδέχθηκαν τη «Βασίλισσα» όντας πρώτοι στη βαθμολογία (26 πόντοι) και με τέσσερις βαθμούς διαφορά. Ο Ροναλντίνιο ήταν μεγάλο αστέρι ενώ οι Μαδριλένοι είχαν στη σύνθεση τους τούς Ζιντάν, Ρονάλντο, Φίγκο.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 αλλά ο Μέσι έμεινε στον πάγκο και τα 90 λεπτά αφού ο Ράικαρντ χρησιμοποίησε Ινιέστα, Ντάμια και Σιλβίνιο στις αλλαγές.

10 Απριλίου 2005: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-2

Αν και προπονήθηκε δύο φορές με την πρώτη ομάδα την εβδομάδα πριν το ντέρμπι, ο Ράικαρντ αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Μπερναμπέου. Έτσι, αγωνίσθηκε με την ομάδα Νέων κόντρα στην Περάλτα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο χορτάρι με διαφορά εννέα βαθμών (69-60). Η Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στα γκολ των Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ και Όουεν πήρε το τρίποντο που τόσο ήθελε για να μειώσει τη διαφορά. Για τους Καταλανούς σκόραραν οι Ετό και Ροναλντίνιο.

Απρίλιος 2006: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Ο Μέσι τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Τσέλσι και παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα. Η Μπαρτσελόνα είχε διαφορά 11 βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χάρη σε τέρματα των Ροναλντίνιο (πέναλτι) και Ρονάλντο.

Εκείνη τη σεζόν οι Καταλανοί θα πάρουν πρωτάθλημα και Champions League αλλά ο Αργεντινός θα χάσει τα παιχνίδια των τελευταία δύο μηνών λόγω της ρήξης χιαστού στο δεξί του πόδι.

23 Δεκεμβρίου 2007: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Έχασε το ντέρμπι και πάλι ενός τραυματισμού. Μια εβδομάδα πριν το μεγάλο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα δοκιμάσθηκε στο Μεστάγια κόντρα στη Βαλένθια. Εκεί, ο Αργεντινός τραυματίστηκε σοβαρά και επέστρεψε τον Ιανουάριο. Οι Μαδριλένοι πήραν τη νίκη με γκολ του Μπαπτίστα.

28 Οκτωβρίου 2018: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-1

Μια εβδομάδα πριν υπέστη κάταγμα στον αριστερό του αγκώνα στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να τον προφυλάξει και δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Οι Καταλανοί κέρδισαν με 5-1 τη «Βασίλισσα», οδηγώντας τον Λοπετέγκι στην πόρτα της εξόδου. Τα γκολ σημείωσαν οι Κουτίνιο, Βιντάλ ενώ ο Λουίς Σουάρες έκανε χατ τρικ. Για τη Ρεάλ είχε μειώσει ο Βιέιρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.