Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν: Από τον Αρτέτα στον Μέσι

Metrosport Team13 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Ο Λιονέλ Μέσι είναι εδώ και λίγες μέρες παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας την ομάδα της καρδιάς του, την Μπαρτσελόνα, ώστε να δημιουργήσει μια επιθετική τριάδα, με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ, που στο άκουσμα της και μόνο προκαλεί τρόμο. Ο Pulga γίνεται ο 15ος παίκτης που θα φορέσει τις φανέλες των δύο συλλόγων.

Από τον Φρεντερίκ Ντεού και τον Μικέλ Αρτέτα στον Νεϊμάρ και τον Μέσι, κάτι που αποδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση που έχουν τα δύο κλαμπ.

Κριστομπάλ Μπαράλο

Ο Ισπανός αμυντικός είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών των "μπλαουγκράνα", εντάχθηκε το 1986 στις μικρές ομάδες, με την πρώτη ομάδα της Βαρκελώνης πανηγύρισε το πτώτο Champions League στην ιστορία της ομάδας.

Στο κλείσιμο της καριέρας του επέλεξε την Παρί, και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

 Φρεντερίκ Ντεού

Γαλλικής καταγωγής, το μαρτυράει άλλωστε και το όνομά του (Frédéric Déhu). Παρόλα αυτά, αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα (1999) για έναν χρόνο και τον αμέσως επόμενο πήρε την μεταγραφή του στην ομάδα του Παρισιού.

Ρίτσαρντ Ντούτρουελ

Βγήκε από τα φυτώρια της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά στην πρώτη ομάδα πραγματοποίησε, όλε και όλες, 13 συμμετοχές. Το 2000 ήρθε στην Ισπανία, αλλά για λογαριασμό της Θέλτα, τέσσερα χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Βαρκελώνη.

Χουάν Πάμπλο Σορίν

Ο πρώην διεθνής Αργεντίνος αμυντικός, βγαλμένος από κόμικς της χώρας του, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τις ομάδες, δανεικός και στις δυο περιπτώσεις από την Κρουζέιρο.

Μικέλ Αρτέτα

Ο νυν τεχνικό της Άρσεναλ, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Μπαρτσελόνα το 1999, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού, με αποτέλεσμα να πάει στην Παρί με μορφή δανεισμού.

Ούτε εκεί όμως καθιερώθηκε και γύρισε στην Βαρκελώνη.

Λουντοβίκ Ζιουλί

Ο Ζιουλί, παρότι Γάλλος στην καταγωγή, αγωνίσθηκε αρχικά στους "μπλαουγκράνα", κερδίζοντας το 2006 το Champions League.Το 2008 μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Ρόμα, γύρισε στην πατρίδα του για λογαριασμό των Παριζιάνων.

Ροναλντίνιο

Ο Γκαούτσο συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στην ομάδα του "φωτός" και το 2003 πήγε στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι, μαγεύοντας τους φίλους της Μπαρτσελόνα και όχι μόνο.

Μάξγουελ

Άλλος ένας που ακολούθησε το δρομολόγιο Παρίσι-Βαρκελώνη. Ο Βραζιλιάνος το 2009  μεταγράφηκε από την Ίντερ στην "Μπάρτσα"

Τρία χρόνια αργότερα μεταβαίνει στη Παρί, με την οποία ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη. Το 2009 αφήνει την αγαπημένη του Ιταλία για την Ισπανία και για λογαριασμό των "μπλαουγκράνα", τρία χρόνια αργότερα πατάει το γρασίδι του "Παρκ Ντε Πρενς" και λατρεύτηκε από τους οπαδούς της ομάδας, πραγματοποιώντας 180 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 156 τέρματα και 61 ασίστ.

Λούκας Ντιν

Ο Γάλλος αμυντικός από το  2013 μέχρι 2016 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Παρί και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στους Καταλανούς, αλλά δύο χρόνια μετά έφυγε για να βρει την τύχη του στην Έβερτον.

Τιάγκο Μότα

Ο Μότα πέρασε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα το 1999, μένοντας στην ομάδα μέχρι το 2007. Μια πενταετία μετά γίνεται κάτοικος Γαλλίας, και κρεμάει τα παπούτσια του στην ομάδα του Παρισιού.

Ραφίνια Αλκάνταρα

Ακόμα ένα ποδοσφαιριστής που ξεκινάει από τις μικρές ομάδες των Καταλανών, φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας χωρίς να καταφέρει όμως να γίνει βασικό μέλος της. Το 2020 μετακομίζει στους Παριζιάνους και σήμερα παραμένει παίκτης της ομάδας.

Ντανιέλ Άλβες

Ο "Μίδας" στις κατακτήσεις των τροπαίων συνδέει το όνομά του για πολλά συναπτά έτη με την Μπαρτσελόνα. Το 2017 φεύγει ως ελεύθερη μεταγραφή και φοράει τα χρώματα της ομάδας του "φωτός".

Νεϊμάρ

Ο Βραζιλιάνος σύνθεσε μαζί με τον Μέσι και τον Σουάρεζ μια τριάδα που άφησε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Το 2017 γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, πηγαίνοντας στην Παρί, στην οποία θα συναντήσει μετά από τέσσερα χρόνια τον φίλο του Pulga, φτιάχνοντας ακόμη μια φορά μια τριπλέτα ονειρική.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.