Μπαρτσελόνα: Ορατός ο κίνδυνος πτώχευσης!

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2021

Στα όρια της χρεωκοπίας βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Η οικονομική κατάσταση των Καταλανών είναι ιδιαίτερα άσχημη και δεν είναι μακρινό το ενδεχόμενο πτώχευσης. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η La Vanguardia αν δεν μειώνει το κόστος, προκειμένου να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να εκπληρώσει τα βραχυπρόθεσμα χρέη της , ή να επαναδιαπραγματευτεί το εκκρεμές χρέος, στην πραγματικότητα θα τεθεί κατάσταση αφερεγγυότητας, δηλαδή θα βρεθεί ένα βήμα μακριά από την πτώχευση.

Από τις 30 Ιουνίου 2020 υπάρχει χρέος περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ (καθαρό 500 εκατομμύρια ευρώ). Τα 480 εκατομμυρίων για αποπληρωμή μακροπρόθεσμα και 420 εκατομμυρίων για να εξοφληθεί εντός 12 μηνών.

Ένα χρονοδιάγραμμα αυστηρών προθεσμιών, που η εφημερίδα θεωρεί «μη βιώσιμο» και το οποίο θα αναγκάσει την Μπαρτσελόνα να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τις θέσεις που είναι ανοιχτές σε διάφορους πιστωτές (όχι μόνο τράπεζες, αλλά και συλλόγους, μάνατζερ και προμηθευτές).

Από τα περίπου 900 εκατομμύρια χρέη που ανέφερε η La Vanguardia, οι οφειλές στις τράπεζες ήταν 480, έναντι 271 εκατομμυρίων στις 30 Ιουνίου 2019, ενώ οι χρεώσεις προς ποδοσφαιρικούς συλλόγους ανήλθαν σε 323 εκατομμύρια (261 εκατομμύρια στις 30 Ιουνίου 2019), σε ένα συνολικό ποσό 820 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτά πληρώθηκαν με ρευστότητα περίπου 164 εκατομμυρίων και πιστώσεις από ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ύψους 168 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας, η συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με τους μισθούς των παικτών της πρώτης ομάδας ενδέχεται να μην επαρκεί για την ανάκτηση της ρευστότητας που απαιτείται για κάλυψη των χρεών.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.