Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν φαίνεται αλλά είναι καλύτερη από την περσινή!

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Η νίκη (26/9) της Μπαρτσελόνα επί της Λεβάντε έδιωξε προσωρινά τα μαύρα σύννεφα πάνω από το "Καμπ Νου" δίνοντας περισσότερο χρόνο στον Ρόναλντ Κούμαν και μια ανάσα ανακούφισης για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Με τον Μέσι πέρυσι χειρότερο ξεκίνημα

Πολλοί φίλοι των Καταλανών είναι απογοητευμένοι με το ξεκίνημα της ομάδας, αν και αυτό είναι καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό!  Οι «μπλαουγκράνα» τη σεζόν 2020/21 στο πρωτάθλημα Ισπανίας ξεκίνησαν χειρότερα απ' ότι τη φετινή, μαζεύοντας σε έξι αγώνες 8 βαθμούς, αν και είχαν στις τάξεις τους και τον Λιονέλ Μέσι.

Πρόγραμμα τη σεζόν 2020/21 στη LaLiga

27/9 Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ 4-0

1/10 Θέλτα - Μπαρτσελόνα 0-3

4/10 Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-1

17/10 Χετάφε - Μπαρτσελόνα 1-0

24/10 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

31/10 Αλαβές - Μπαρτσελόνα 1-1

Βαθμοί: 8     Γκολ Υπέρ: 10           Γκολ Κατά: 6

Βέβαια, το πρόγραμμα παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο θα μπει μία ομάδα στη σεζόν. Φέτος, ομολογουμένως, οι πρώτες αγωνιστικές ήταν πιο ευνοϊκές για την Μπαρτσελόνα, αλλά το ουσιώδες είναι ότι έχει καλύτερη συγκομιδή από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με 12 βαθμούς σε έξι αναμετρήσεις.

Πρόγραμμα τη σεζόν 2021/22 στη LaLiga

15/8 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-2

21/8 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 1-1

29/8 Μπαρτσελόνα - Χετάφε 2-1

20/9 Μπαρτσελόνα - Γρανάδα 1-1

23/9 Κάδιθ - Μπαρτσελόνα 0-0

26/9 Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 3-0

Βαθμοί: 12     Γκολ Υπέρ: 11           Γκολ Κατά: 5

Κάθε νέα αρχή και δύσκολη

Ο 58χρονος Ολλανδός κάθεται στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» για δεύτερη σεζόν, με τη δεύτερη χρονιά να μην ξεκινάει ιδανικά, καθώς το καλοκαίρι όλα επισκιάστηκαν από την αποχώρηση του Μέσι από τη Βαρκελώνη.

Έτσι, ο Κούμαν ήταν αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή συνθήκη για τον σύλλογο. Μετά από 16 χρόνια κοινής πορείας με τον Αργεντινό η Μπαρτσελόνα καλείται να συνεχίσει χωρίς τον παίκτη που επηρέασε πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Η καυτή πατάτα έπεσε στα χέρια του Ολλανδού. Η εικόνα της Μπάρτσα δεν είναι προβληματική μόνο φέτος, εδώ και μια τριετία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και ο Κούμαν πρέπει πέρα της απουσίας του Μέσι να αντιμετωπίσει μια γκρίνια, που υπάρχει εδώ και καιρό στις εξέδρες του "Καμπ Νου".

Μεταγραφικές υπερβάσεις δεν μπορούσαν να γίνουν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που πλήττουν τους Καταλανούς. Οπότε επιστρατεύετε η νέα γενιά, οι περισσότεροι έχουν ξεπηδήσει από τη  "Masia". 

Στη προχθεσινή επικράτηση (26/9) επί της Λεβάντε αγωνίστηκαν συνολικά, είτε βασικοί, είτε ως αλλαγή, οκτώ παίκτες κάτω των 23 ετών: Όσκαρ Μινγκουέζα (22), Ρόναλντ Αραούχο (22), Έρικ Γκαρσία (20), Νίκο Γκονζάλες (19), Γκάβι (17), Γιουσούφ Ντεμίρ ( 18), Ρίκι Πουίγκ (22) και Ανσού Φατί (18).

Αξίζει να σημειωθεί πως απουσιάζει το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας, ο Πέδρι, οποίος ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό, εξαιτίας των πολλών συνεχόμενων παιχνιδιών που αγωνίστηκε τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με την εθνική Ισπανίας.

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν κοιτάει στο παρελθόν, αγναντεύει το μέλλον και αυτό είναι το κλειδί για να βγάλει τους «μπλαουγκράνα» από το βάλτο που έχουν πέσει.

Φωτογραφία: Marca

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.