Μπαρτσελόνα: Ανατροπή με Τσάβι που συνεχίζει στον πάγκο-«Το έργο μας δεν έχει τελειώσει» (Pics&Vids)

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος25 Απριλίου 2024

Ο Τσάβι ανακοίνωνε στις 27/1 πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την Μπαρτσελόνα, μετά το 3-5 από τη Βιγιαρεάλ, προκαλώντας «σοκ» στους «μπλαουγκράνα».

Τελικά υπήρξε… ανατροπή στα δεδομένα και θα συνεχίσει να καθοδηγεί την Μπάρτσα, μετά από συνάντηση και κοινή απόφαση με τους Τζουάν Λαπόρτα και Ντέκο, ενώ στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (25/4) δήλωσε αποφασισμένος για δουλειά.

Ο Τσάβι παραμένει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, όπως έγινε γνωστό μετά από επαφές μεταξύ του ιδίου, του Τζουάν Λαπόρτα και του τεχνικού διευθυντή, Ντέκο. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα είχε τονίσει δημόσια πως θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Τσάβι στον πάγκο των Καταλανών, κάτι που τελικά πέτυχε.

Το πρωί της Πέμπτης (25/4) ανακοινώθηκε πως ο Λαπόρτα και Ντέκο κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία με τον Τσάβι, ώστε να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα.

«Έχω αρμονία με τον Ντέκο και τον πρόεδρο, είμαστε οικογένεια»

Στη συνέντευξη Τύπου παραμονής στο πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια ομαδική απόφαση, υπάρχει συναίνεση. Είμαι άνθρωπος του συλλόγου και νιώθω έτσι. Έχω μεγάλη αρμονία με τον Ντέκο και τον πρόεδρο. Είμαστε μια οικογένεια. Πάντα θα αναζητώ το καλό του συλλόγου. Να δυναμώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στον βαθμό που μπορούμε. Δεν έχω θέσει όρους για να συνεχίσουμε.

Έχω ενέργεια και επιθυμία. Βλέπω τους οπαδούς χαρούμενους, δεν είναι εύκολο. Είναι ένα κοκτέιλ πραγμάτων που με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση και πάνω από όλα η εμπιστοσύνη του προέδρου και του Ντέκο. Αν πίστευα ότι δεν ήμουν το σωστό άτομο δε θα είχα πρόβλημα».

Όσον αφορά στην απόφαση του Γενάρη και την αλλαγή των δεδομένων πλέον, σχολίασε:

«Δεν ήταν μια απλή, εύκολη απόφαση. Τότε πίστευα ότι το καλύτερο πράγμα για τον σύλλογο ήταν να φύγει, αλλά οι συνθήκες άλλαξαν και τώρα νομίζω ότι το καλύτερο για την Μπάρτσα είναι να συνεχίσω.

Το έργο δεν έχει τελειώσει. Είμαι πεπεισμένος, ενθουσιασμένος... Σ’ αυτούς τους τρεις μήνες έχω δει τους παίκτες, το επιτελείο... Έχω μιλήσει με όλους και πιστεύω σε όλους. Προφανώς, η εμπιστοσύνη που έδειξα σε όλους ήταν αμοιβαία, με τον Λαπόρτα, τον Ντέκο και το διοικητικό συμβούλιο.

Οι οπαδοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, γεμίζουν το γήπεδο, ζητωκραυγάζουν... Είναι ένα μέρος της απόφασης που έχω πάρει. Αυτό το έργο δεν τελείωσε, έχει συνέχεια. Μου έδειξαν πολλή στοργή. Δυστυχώς για εμάς, τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως έπρεπε αλλά πιστεύω ότι θα έρθουν πολλές επιτυχίες».

Λαπόρτα: «Ομάδα με μεγάλο μέλλον»

Ο Τζουάν Λαπόρτα δήλωσε από πλευράς του για τη σεζόν και την παραμονή του Τσάβι:

«Ήταν μια σεζόν στην οποία οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί, προφανώς, αλλά διαβάζουμε πολύ θετικά πολλά πράγματα και είχαμε μια απόφαση σκεπτόμενοι μια ομάδα με μεγάλο μέλλον. Έχουμε ένα υπέροχο προπονητικό επιτελείο. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είδα τόσο ενθουσιασμένους τους οπαδούς.

Η διοίκηση και ο προπονητής θα εργαστούν για να βελτιώσουν όσα πρέπει να βελτιωθούν. Δεν πρόκειται να πω δημόσια τις αλλαγές που θα κάνουμε. Ο Τσάβι με ξάφνιασε όταν μου είπε ότι θα έφευγε στις 30 Ιουνίου, αλλά ήξερα θα διορθωνόταν τα πράγματα. Υπήρχαν πολλές ελπίδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Ας ξέρουν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ότι ο Τσάβι δεν έδειξε ποτέ απληστία όσον αφορά τα χρήματα και πάντα σκεφτόταν τον σύλλογο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.