Μπαρμπούτι με πειραγμένα ζάρια από το ξεκίνημά του το Πρωτάθλημα

Δημήτρης Μπούζας07 Μαρτίου 2020

Στημένες επιτροπές, θεσμικές εκτροπές και περίεργες συμπεριφορές εκπροσώπων της αθλητικής δικαιοσύνης για να εξασφαλιστεί η βαθμολογική «κάβα» και σιγουριά στον προαποφασισμένο πρωταθλητή.

Σήμερα βέβαια έπρεπε να μιλάμε γα την μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ και τα όσα αισιόδοξα μηνύματα εξέπεμψε. Όπως επίσης και για την δικαίωση όλων εκείνων που δεν παραμυθιάζονται από μια θλιβερή προπαγάνδα η οποία επιμένει να πλασάρει μια μετά βίας ανεκτή ποδοσφαιρική μετριότητα, σαν ομάδα υψηλών προδιαγραφών. Θα έπρεπε επιπρόσθετα να εγκαλούμε συνεχώς αυτούς τους επιλεκτικά ευαίσθητους αλλά μετά βεβαιότητας χειραγωγούμενους εκπροσώπους της ενημέρωσης (καρατσεκαρισμένους αντιΠΑΟΚτσήδες) για την ένοχη σιωπή τους σε κάποια «ανορθόδοξα» που έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας. 

Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων (άκυρο 100%, κλασική περίπτωση οφσάιντ). Άκρα του τάφου σιωπή από μέρους τους. Σκεφτείτε όμως τι θα ακούγαμε, τι θα διαβάζαμε και τι θα βλέπαμε στην αντίθεση περίπτωση. 

Αν δηλαδή ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός ο οποίος απολάμβανε αυτή την μεγάλη εύνοια σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Θα είχαμε την ατυχία να ακούμε με τις ώρες ολόκληρες εκπομπές να αναφέρονται στα κουτοπόνηρα αναμασήματα τους, περί της μονίμως ευνοούμενης ομάδας της Θεσσαλονίκης! 

Δυστυχώς όμως οι νέες εξελίξεις με την απόφαση της κυρίας Τσαγκιά να προβεί σε μια πρωτάκουστη πρωτοβουλία και να επιβάλλει ποινές κατά την εκτίμηση της δίχως να εξετάσει ως όφειλε την υπόθεση σε βάθος και να διερευνήσει την ουσία της, δεν μας επιτρέπει και δεν μας αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε με την ιστορική ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και με τις θετικές επιρροές που σίγουρα θα υπάρξουν και θα βοηθήσουν τους νικητές και περσινούς νταμπλούχους στην από εδώ και πέρα πορεία τους. 

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στην απόφαση της κ. Τσαγκιά (την οποία βέβαια θα εφεσιβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι και παθόντες), που άφησε άναυδους λόγω της ελαφρότητας της και τους πλέον έμπειρους και έγκριτους νομικούς. Εμάς είναι αλήθεια ότι δεν μας αιφνιδίασε. 

Πιστεύαμε ότι το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με εσάς, γιατί οι περισσότεροι είστε προϊδεασμένοι και προετοιμασμένοι από τη στιγμή που διαβάζατε τακτικά τις «Ελεύθερες Σκέψεις» και γνωρίζετε πολύ καλά τις απόψεις μας γύρω από θέματα που αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη και τα θεσμικά όργανα που έχουν ρόλο κι ευθύνη στο χώρο. 

Αποδεδειγμένα επί δεκαετίες αυτός ο χώρος καταδυναστεύεται από ένα σύλλογο που πραγματικά είναι κράτος εν κράτει όσους δεν παραξενεύτηκαν για αυτήν την απόφαση. Από αυτήν εδώ τη στήλη σταθερά και με σειρά σχολίων, σας καταστήσαμε ενήμερους για το πως και για ποιο λόγο στήθηκε αυτή η «φάμπρικα» της πολυιδιοκτησίας. 

Ο λόγος είναι ένας και απλός. Έπρεπε πάση θυσία ο Ολυμπιακός να αναδειχθεί πρωταθλητής αυτής της χρονιάς. Γνωστού όντως ότι αυτή η ομάδα είναι πανίσχυρη σε όλα τα επίπεδα πολύ γρήγορα στήθηκε ο πανίσχυρος μηχανισμός για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Πρωτοστάτησε ο αρμόδιος Υπουργός – ίσως και αθέλητα – αλλά καταφανέστατα αφελέστατα στη στελέχωση μιας επιτροπής (Ε.Ε.Α) της οποίας η σύνθεση εξυπηρετούσε σε απόλυτο βαθμό το σχεδιασμό που προγενέστερα αναφέραμε και στον οποίο σχεδιασμό το βασικό ζητούμενο ήταν να εξασφαλιστεί μια «κάβα» βαθμολογίας – με προσθέσεις ή αφαιρέσεις – η οποία θα αποτελούσε την ασφαλέστερη εγγύηση της εκπλήρωσης των συγκεκριμένων σκοτεινών σχεδίων. Με όχημα λοιπόν αυτήν την ανεκδιήγητη και καθοδηγούμενη επιτροπή φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε. 

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι και η ανταγωνίστρια ομάδα βοήθησε ως ένα σημείο χάνοντας την πρωτοπορία με δική της ευθύνη. Όμως για κάθε ενδεχόμενο ότι και να συνέβαινε ακόμη και αν δεν έχανε έδαφος ή αν στα πλέι οφ θα ήταν και πάλι μπροστά, η λύση για το πρόβλημα ήταν έτοιμη. Προαποφασισμένη. Τώρα το αν θα λέγεται Τσαγκιά, Σκολαρίκη ή Σκουτέρης ο δικαστής που θα αναλάμβανε την επικύρωση του στημένου σεναρίου δεν έχει καμία σημασία. 

Η βαθμολογική «κάβα» με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα αποτελούσε τη σταθερή παρακαταθήκη. Στο φετινό πρωτάθλημα δυστυχώς πριν ξεκινήσει ακόμα, είχε αποφασιστεί πως ο πρωταθλητής θα έπρεπε να είναι η ομάδα του Κοσκωτά και της παράγκας. Η διαδικασία τη διεξαγωγής του, δεν διέφερε σε τίποτε από ένα μπαρμπούτι με πειραγμένα ζάρια.

ΥΓ: Στα πολλά που ακούστηκαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κ. Τσαγκιά ήταν και ότι υπήρχαν και κάποιες παραλείψεις της νομικής υπηρεσίας του ΠΑΟΚ. Αστεία πράγματα. Ακόμη και αν δεν υπήρχαν, να είστε σίγουροι ότι εδώ που βρισκόμαστε θα βρισκόμασταν και πάλι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.