Μπάρκας για το γκολ του Βαρέλα: «Ο κανονισμός λέει ότι είναι οφσάιντ, ο ΠΑΟΚ το πήρε δίκαια την επόμενη χρονιά»

Metrosport Team11 Ιουνίου 2022

Το περιβόητο γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τη σεζόν 2017-2018, συζητιέται ακόμη και τώρα. Ενας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της φάσης, ο τότε τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας έδωσε συνέντευξη στους betarades και μίλησε για εκείνη τη φάση.

Ο Ελληνας πορτιέρο σχολίασε πως θεωρεί πως ήταν οφσάιντ, πως ο Μαουρίσιο τον εμπόδιζε ενώ εξήρε την προσπάθεια του ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά, λέγοντας πως πήρε δίκαια το πρωτάθλημα τη σεζόν 2018-2019.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εχω ακούσει διάφορα, συζητιέται ακόμη και τώρα. Μακάρι να υπήρχε το VAR και να έλεγα οκ. Είναι μια φάση που έχω ακούσει γιατί δεν σήκωσα από την αρχή. Είναι μια φάση που εμποδίζει κάποιος, αυτό δεν σημαίνει πως θα το έπιανα. Αν το δεις τώρα και με τις φάσεις που δίνονται τώρα με το VAR, ήταν οφσάιντ. Δεν θα πω πως αν δεν ήταν εκεί ο παίκτης θα το είχα πιάσει, πολύ πιθανόν να το είχα φάει. Ηταν απόφαση του διαιτητή, έγινε ό,τι έγινε που καλό είναι να μην γίνονται αυτά. 

Με όλα αυτά που έγιναν μετά, το να συζητάμε για το οφσάιντ είναι παράταιρο. Γιατί είναι μια ιστορία από πριν, εμείς ήταν να παίξουμε χωρίς κόσμο, παίξαμε με κόσμο. Τέλος πάντων, είναι κάτι που τελείωσε και νομίζω πως πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Ο Μαουρίσιο κάνει κίνηση, αλλά δεν την ακουμπάει. Ο κανονισμός λέει ότι είναι οφσάιντ. Με έχει πειράξει που λένε πως πήραμε το πρωτάθλημα λόγω αυτής της φάσης, είναι άδικο γιατί ακυρώνεις την προσπάθεια των παικτών όλο τον χρόνο. 

Αν δεν κάνω λάθος ήμασταν πέντε βαθμούς μπροστά, είναι λάθος για μένα να λες σε κάποιον πως κέρδισε το πρωτάθλημα από αυτή τη φάση. Σίγουρα και ο ΠΑΟΚ το ήθελε πολύ και το πήρε δίκαια την επόμενη χρονιά».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 15.04

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.