Μπαντόσα: «Ήταν για μένα σοκαριστικό για την Αρίνα, να μείνει δυνατή»

Metrosport Team20 Μαρτίου 2024

Η Πάουλα Μπαντόσα αναφέρθηκε στην επερχόμενη αναμέτρησή της με την Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία έχασε αιφνιδιαστικά τον αγαπημένος της, Κονσταντίν Κολτσόφ, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε αυτοκτόνησε, πηδώντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο Μαϊάμι όπου είχαν καταλύσει.

Η δύο φορές κάτοχος του Australian Open (2023,2024) στο εναρκτήριο ματς θα αντιμετωπίσει την σύντροφο του Τσιτσιπά, με την οποία τη συνδέει φιλία. Η 26χρόνη Ισπανίδα που κέρδισε χθες τη Σιμόνα Χάλεπ είπε: «Δεν ξέρω τι να πω. Είναι μια από τις καλύτερες φίλες μου, φυσικά γνωρίζω τι έχει ακριβώς συμβεί. Ούτε και για μένα είναι εύκολο, δεν ξέρω τι να σας πω. Είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα και περιμένω έναν δυνατό αγώνα.

Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό που συνέβη, αλλά όπως είπα και πριν, είναι μια από τις καλύτερές μου φίλες. Χθες μιλήσαμε αρκετή ώρα, το ίδιο και σήμερα το πρωί. Γνωρίζω πολύ καλά την κατάσταση και για μένα ήταν σοκαριστικό. Στο τέλος της ημέρας, είναι η καλύτερή μου φίλη και δεν θέλω να υποφέρει.

Είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Είναι λίγο άβολο που θα την αντιμετωπίσω τώρα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι' αυτό, γιατί ήδη είπα ότι δεν θα το κάνω. Είναι η καλύτερή μου φίλη και της το υποσχέθηκα»

Για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρηση, η Μπαντόσα είπε: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά με την Aryna, ξέρω τι πρέπει να κάνω, όπως και εκείνη ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Σε αυτά τα παιχνίδια, κερδίζει εκείνη που θα παίξει καλύτερα και θα έχει τα πιο αποφασιστικά χτυπήματα στις κρίσιμες στιγμές. Όταν δυο παίκτριες γνωρίζονται τόσο καλά, τη διαφορά κάνουν οι πόντοι υπό πίεση, το πως θα είμαστε πνευματικά, αλλά και σωματικά. Θα είναι ένας τέτοιου τύπου αγώνας».

Για τον αγώνα της με την 32χρόνη Ρουμάνα, τον οποίο ανέτρεψε από σετ πίσω, είπε: «Είχα πολύ καλό πλάνο σ' αυτό το ματς, αλλά η Simona είναι από τις παίκτριες που ποτέ δεν θέλεις να αντιμετωπίζεις. Με γνωρίζει καλά και ήξερε τι πρέπει να κάνει. Ήταν ένα πολύ πνευματικό ματς, όταν έχασα το 1ο σετ ένιωσα πως θα γίνει ξανά το ίδιο. Προσπάθησα να παραμείνω επιθετική και να συνεχίσω να πιστεύω. Δούλεψε. Ήμουν πίσω με σετ, με 1-2 και σχεδόν έφτασε σε break point, αλλά τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενη. Ειδικά για το timing, αφού τώρα δεν είμαι ούτε στα καλύτερά μου, ούτε έχω τόση αυτοπεποίθηση, εξαιτίας του τραυματισμού. Ήταν μια μεγάλη νίκη».

Η Χάλεπ προερχόταν από αγωνιστική απραξία εξαιτίας της τιμωρίας για ντόπινγκ που της είχε επιβληθεί, ωστόσο έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση: «Η Simona είναι μια ελίτ αθλήτρια. Ακόμα και 10 χρόνια να ήταν εκτός αγώνων, θα συνέχιζε να είναι η Simona. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και την σέβομαι πολύ. Σήμερα με εξέπληξε αρκετά. Πιστεύω πως θα επιστρέψει στην κορυφή πολύ σύντομα. Ποτέ δεν μπορείς να αμφισβητείς μια σπουδαία πρωταθλήτρια σαν τη Simona».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.