Μπαντής: «Θα ήθελα να παίξω σε έναν τελικό κυπέλλου»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2021

Ο  Μανόλης Μπαντής είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Απόλλωνα και έμεινε εκεί για 14 χρόνια. 

Στη συνέχεια έπαιξε για τρία χρόνια στον Κιλκισιακό, ενώ επόμενοι ποδοσφαιρικοί του σταθμοί ήταν η ΑΠΕ Λαγκαδά, η Ομόνοια Σίνδου, ο Θερμαικός Θέρμης και φέτος είναι για τρίτη χρονιά στον Φοίνικα Πολίχνης. Για την παρουσία του στον Απόλλωνα επισημαίνει: «Εφτασα να είμαι επαγγελματίας με την ομάδα και να περάσω και δύο τρία όμορφα χρόνια στην super league στα καλά χρόνια του Απόλλωνα τότε. Εζησα όμως και την κατρακύλα στην Β’ την Γ’ και την Δ’ Εθνική όπου αγωνίστηκα με τα χρώματα του ιστορικού αυτού συλλόγου και ήταν τιμή μου».

 Κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεις στην καριέρα σου; «Οι καλύτερες μου στιγμές ήταν σίγουρα η υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου μου στον Απόλλωνα γιατί ήταν η επιβράβευση μεγάλων προσπαθειών που έκανα. Περίμενα ώστε να πάρω κάποιο χρόνο συμμετοχής και μια ευκαιρία στην superleague τότε με τον Απόλλωνα αλλά δεν μου δόθηκε ποτέ. Θυμάμαι την άνοδο που πήραμε με τον Κιλκισιακό αλλά και με μια πρόκριση στο κύπελλο στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον Πανσερραικό όπου είχα αποκρούσει τέσσερα πέναλτι. 

Ανεκπλήρωτος στόχος πάντα θα μείνει η στιγμή που ήταν να ταξιδέψω στο Βέλγιο τότε για μια μεταγραφή στην Αntwerp αλλά χάλασε την τελευταία στιγμή. Πάντα θα είναι στη μνήμη μου εκείνη η μέρα. Μελλοντικά θα ήθελα να αγωνιστώ σε έναν τελικό Κυπέλλου Θεσσαλονίκης που είναι ένας ιστορικός θεσμός για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά».

 Για την κατάσταση με τον κορωνοιό τι έχεις να πεις; «Αυτή η κατάσταση είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Aν το καλοσκεφτούμε ούτε οι γονείς μας ούτε καν οι παππούδες μας δeν έχουμε ζήσει κάτι τέτοιο έτσι ώστε να μας πούνε κάποια εμπειρία. Eίναι δύσκολο τρεις μήνες και παραπάνω να είμαστε χωρίς το αγαπημένο μας άθλημα, όμως πρώτα απ’όλα στη ζωή μπαίνει η υγεία και τώρα είναι ώρα να κοιτάξουμε όλοι το κοινό καλό. Ετσι είναι πολύ πιθανό να δούμε και κάποια πράγματα διαφορετικά απ’ ότι τα βλέπαμε πριν, και στον αθλητισμό αλλά και στις ζωές μας γενικότερα. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και η άποψη μου είναι ότι θα αργήσουμε να επανέλθουμε και να είμαστε πάλι όπως παλιά.  

Θεωρώ την φετινή χρονιά ποδοσφαιρικά χαμένη. Οτι και να γίνει, Πρωτάθλημα θα γίνει για να γίνει. Και στις μεγαλύτερες κατηγορίες που ήδη παίζουν αλλά και στην FL που κατά τη γνώμη μου είναι αναγκαίο να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, η έλλειψη του κόσμου από τις κερκίδες κάνει αυτόματα το άθλημα πολύ αδιάφορο και χωρίς παλμό.  

Από την άλλη πλευρά το καλό είναι ότι στο Πρωτάθλημα της Α1 οι ομάδες είναι λίγες και ίσως θα μπορούσε να ξεκινήσει αλλά και να τελειώσει και υπέρ αυτής της γνώμης είμαι, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και κατά πόσο είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για συνεχόμενα παιχνίδια. Οπως και να έχει νομίζω ότι εμείς είμαστε έτοιμοι σε οποιαδήποτε απόφαση πάρουν οι αρμόδιοι».  

Εχετε πάρει κάποιες οδηγίες από την ομάδα σου; «Οι ποδοσφαιριστές του Φοίνικα Πολίχνης υπό τις οδηγίες και το πρόγραμμα του Γρηγόρη Καβαλιεράτου και φυσικά του coach του κυρίου Λάμπρου Ανδριόπουλου κάνουν ατομικά όσο μπορεί ο καθένας προπόνηση ώστε σε περίπτωση που ξεκινήσει το Πρωτάθλημα να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».  

Ποιοι είναι οι στόχοι του Φοίνικα αλλά και οι δικοί σου; «Στόχος του Φοίνικα φέτος ήταν να έχει νεαρούς παίκτες μαζί με κάποιους έμπειρους και να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα και νομίζω ότι ήμασταν σε καλό δρόμο.  

Προσωπικός μου πλέον στόχος είναι να έχω την εμπιστοσύνη κα την αναγνώριση των συμπαικτών μου και των αντιπάλων. Ενας καλός ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο καλός για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και για το ήθος και τις πράξεις του.  

Στόχος μου λοιπόν είναι όταν αποχωρίσω από τον χώρο του ποδοσφαίρου να μη μιλάνε μόνο για έναν καλό τερματοφύλακα που πέρασε από τα γήπεδα αλλά και για ένα πολύ καλό άνθρωπο. Τότε θα έχω πετύχει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.