Μπαντής: «Μεγάλη κωλυσιεργία, στριμώχνεται η Football League»

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής μίλησε στο Metropolis 95,5 FM Και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την καθυστέρηση στην έναρξη της Football League και το ότι κάποιες ομάδες ακόμη δεν ξεκίνησαν προπονήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έναρξη προπονήσεων και τη μη έναρξη της σεζόν:

«Για τον ίδιο ακριβώς λόγο προβληματιζόμαστε. Πριν παρθεί το πράσινο φως ακούγαμε παράπονα από παράγοντες της Football League ζητώντας μας πιο δραστικά μέτρα για να πάρουμε το πράσινο φως στις προπονήσεις και να επανέλθουμε στους αγώνες. Όταν έγινε αυτό, βλέπουμε μια μεγάλη κωλυσιεργία. Κάποιες ομάδες δεν μπήκαν καν στο γήπεδο, αλλά και η διοργανώτρια έθεσε προτεινόμενη ημερομηνία 28 Μαρτίου λες και έχουμε χρόνο να ολοκληρώσουμε Πρωτάθλημα. Πάμε να το στριμώξουμε ακόμη παραπάνω και δεν είναι καλό».

Για το πόσες ομάδες προπονούνται και πόσες όχι:

«Οι περισσότερες κάνουν προπονήσεις, ακόμη λίγες ακόμη και λιγότερες από 5-10 ομάδες όχι».

Για το αν πρόκειται να προβούν σε νέες κινήσεις:

«Αυτό που είναι να κάνουμε ως ΠΣΑΠ το κάνουμε κοινοποιώντας το πρόβλημα. Έχουμε μιλήσει με την ΕΠΟ, έχουμε ενημερώσει για την κωλυσιεργία. Αν είδατε δηλώσεις τους, είπαν πως το Πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει και όποια ομάδα δεν συμμετέχει θα αποκλειστεί σε τοπικό Πρωτάθλημα».

Για το αν είχε επικοινωνία με τους προέδρους για την ημερομηνία έναρξης:

«Όχι. Ως τεχνικός φορέας μιλάω αντίστοιχα με τον κ. Λεουτσάκο. Επικοινωνήσαμε, μετέφερα τον προβληματισμό μου και μου είπε ότι το κάνει για να προφυλαχθούν οι ποδοσφαιριστές. Γιατί δεν σκέφτηκε αντίστοιχα για τη SL2, τότε πάρθηκε απόφαση να ξεκινήσει πολύ πιο λίγες ημέρες μετά;».

Για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο:

«Έχουμε ζητήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και εμείς το πληρώνουμε 1/3. Δε γνωρίζουμε αν υπάρχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στη Football League. Θεωρώ στη SL2 ότι είναι ενεργό, με την ασφαλιστική εταιρία. Όχι επίσημα από τη διοργανώτρια. Υπάρχουν πολλά θέματα. Φτάσαμε τέλη Φεβρουαρίου και ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ. Θεωρητικά έπρεπε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβρη. Την Παρασκευή βοηθήσαμε να πάρει πράσινο φως η Γ Εθνική, ότι από χθες μπορεί να κάνει προπονήσεις. Ο Πανιώνιος ήταν στο γήπεδο, έκανε το τεστ και οι παίκτες του έκαναν άμεσα προπόνηση. Δεν έχασαν ούτε μια μέρα. Έτσι έπρεπε να γίνει. Είναι ένα πράσινο φως που είδατε τι κόπο κάναμε και πόσο καθυστερημένα το πήραμε. Έπρεπε όλα αυτά τα αυτονόητα να ήταν έτοιμα».

Για το αν οι παράγοντες τα βάζουν κάτω και δεν τους βγαίνουν οικονομικά:

«Δεν είμαστε απέναντί τους. Κι εκείνοι κοιτάνε πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν κάποια απαραίτητα πράγματα για εκείνους. Εγώ είμαι με το ποδόσφαιρο και το βάζω πρώτα. Αυτό που γνωρίζω είναι πως και οι 20 ομάδες υπέγραψαν το υγειονομικό πρωτόκολλο αποδεχόμενοι τους οικονομικούς όρους και τη λειτουργία του. Περιμέναμε μόνο το πράσινο φως και ήρθε. Οι περισσότερες ομάδες το έχουν κάνει. Πολλές ομάδες της Football League είναι πολύ οργανωμένες».

Για το μήπως πρέπει να γίνει Πρωτάθλημα με όσες ομάδες δείχνουν διάθεση για συμμετοχή:

«Αυτό το γνωρίζει η ΕΠΟ. Εκπροσωπώ τους ποδοσφαιριστές. Ήθελα και οι 20 ομάδες να μπουν στο γήπεδο και να αγωνιστούν για να πάρει μπροστά το ποδόσφαιρο. Διαφορετικά θα ξυπνήσουν μνήμες από το βαθύ παρελθόν που δεν θέλει να θυμάται κανείς μας».

Για τα διαδοχικά ματς της SL2 και την κούραση των παικτών:

«Είναι εξοντωτικό, αλλά πιστέψτε με ότι για εμένα είναι αν όχι το καλύτερο ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα που έχουμε δει ποτέ. Πολύ υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστών, πολλές ομάδες ψηλά, βλέπουμε πάρα πολύ καλούς αγωνιστικούς χώρους, δυστυχώς χωρίς κόσμο βέβαια. Ένα επίπεδο ομάδων που έχει να δώσει πολλά. Οι ποδοσφαιριστές ίσως τα είχαν λίγο… μαζεμένα και δεν τους επηρεάζει η κούραση. Η επαφή μου είναι καθημερινή με τα μέλη, το χαίρονται, το απολαμβάνουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.