Μπαντής για χρέη προς παίκτες: «Οι αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας»

Metrosport Team12 Μαΐου 2021

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές και το βοήθημα που εισέπραξε ο σύνδεσμος από την FIFA. «Πέντε εκ ευρώ είναι συνολικά το πρόγραμμα fifa fund. Θα μοιραστούν για την περίοδο 2015-2020 και η πρωτιά έχει να κάνει με το ότι λάβαμε μακράν πολύ μεγαλύτερο ποσό από την δεύτερη χώρα. Το πρόγραμμα έχει να κάνει άμεσα με τον ΠΣΑΠ γιατί είναι μέλος της FIFPRO» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν τρέφω ελπίδες για επιπλέον χρήματα, αλλά η FIFA κατάλαβε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ' όσο υπολόγιζε. Εμείς έχουμε την πρωτιά και στο ποσό ποου λάβαμε, αλλά και στις αιτήσεις των παικτών που έγιναν, περίπου 350. Η δεύτερη Τουρκία είναι κάτω από τις μισές από τις δικές μας». 

Για τις ανοιχτές οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές σημείωσε: «Το έχουμε θίξει πολλές φορές. Το ποσό που λάβαμε είναι πολύ μικρό για να καλύψει αυτά που έχουν γίνει. Τα χρέη είναι 5,6 εκ. ευρώ, ενώ η FIFA μοιράζει συνολικά 5 εκ. δολάρια σε όλο τον κόσμο. Έχουμε αρνητική πρωτιά. Αν το δούμε, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή την κομπίνα την ανακαλύψαμε εδώ. Κοντά στις 44 ομάδες έπεσαν κατηγορία, αλλάξαν όνομα και πάνω από 1.300 ποδοσφαιριστές έχασαν τα χρήματά τους».

Κατέληξε λέγοντας: «Για τα χρήματα γνώριζαν γύρω στους 30. Για τους υπόλοιπους ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Παλεύουμε εδώ και 8-9 μήνες. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες που έπαθαν ζημιά θα πάρουν ένα ποσό πίσω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.