Μπάμπα Τάισον!

Metrosport Team04 Μαρτίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο πάτερ φαμίλια , ο Βραζιλιάνος Τάισον πέτυχε ένα κρίσιμο , δύσκολο γκολ με το δεξί του πόδι , αν και αριστερός, στέλνοντας τη μπάλα σε σημείο που ο τερματοφύλακας της Λαμίας Κοσέλεφ το μόνο που κατάφερε ήταν να την αγγίξει. Ο επίσης μέσα στους κορυφαίους Μπάμπα πέτυχε κι αυτός με το «ανάποδο» πόδι ένα περίφημο τέρμα που ολοκλήρωσε και σφράγισε τη νίκη του Δικεφάλου.

Ο Μεϊτέ φαινόταν μέσα στο γήπεδο λες και ήταν κάτι το διαφορετικό. Δεν έχασε σχεδόν ποτέ τη μπάλα, άνοιγε χώρους, μοίραζε παιχνίδι και το μόνο που δεν έκανε ήταν να σκοράρει. Γενικά ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με δεδομένο την πολύ καλή, στο φετινό πρωτάθλημα, Λαμία. Σ’ όλο το ματς είχε την υπεροχή, τριγύριζε εκτός και εντός περιοχής, δημιουργούσε προϋποθέσεις για την επίτευξη τέρματος και πέτυχε αυτό που σχεδόν καταφέρνει κάθε φορά: να κερδίζει τον καλό ή τυχερό αντίπαλο με τέρματα που σκοράρει μετά το 60-70!

Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με τις δύο ισοπαλίες -σχεδόν απρόσμενες- της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού έφεραν στην πρώτη θέση μόνο του τον ΠΑΟΚ. Βέβαια αυτό με μεγάλη δυσκολία αναφερόταν στα κανάλια που μετέδιδαν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και κριτίκαραν μετά τις λήξεις, αφού αυτό που συνεχώς λεγόταν ήταν ότι μειώθηκε η διαφορά μεταξύ βαθμολογικής απόστασης από 5 σε 4 βαθμούς. Το ότι ο ΠΑΟΚ τερμάτισε το κανονικό πρωτάθλημα μόνος πρώτος δεν ήταν για τους προαναφερόμενους κάτι που έπρεπε να ειπωθεί. Δυο είναι τα σημαντικά στοιχεία που διακρίναμε στο χθεσινό ματς: Το πρώτο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έμοιαζε να μην είχε καθόλου στο μυαλό του το πολύ σπουδαίο και σημαντικό παιχνίδι της Ευρώπης κόντρα στην Δυναμό.

Άρχισε με την πιο καλή ενδεκάδα και τη διατήρησε μέχρι να πετύχει το γκολ. Ούτε στο 50΄ούτε στο 60’ δεν σκέφτηκε να κάνει τέτοιου είδους κίνηση. Για μας η απάντηση είναι απλή: ο ΠΑΟΚ έδειχνε πολύ καλύτερος και έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ότι θα πετύχει γκολ εκτός απροόπτου. Αυτό είναι και το δεύτερο στοιχείο. Συνοπτικά ο Δικέφαλος του Βορρά με κατοχή μπάλας κοντά στο 80% και 19 προσπάθειες για γκολ όπως αναγράφει το στατιστικό δελτίο, στην ουσία θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο μ’ ένα 0-4!! Όσο αφορά την απόδοση των παικτών, οι τρεις προαναφερόμενοι μαζί με τον Κωνσταντέλια δεν ξεχώρισαν απλώς αλλά έφτιαξαν τα ποδοσφαιρικά θεμέλια που οδήγησαν στη νίκη. Συμπερασματικά από δω και πέρα αρχίζει η διεκδίκηση και η προσπάθεια για την επίτευξη των δύο στόχων. Η αγωνία για όλους που αγαπάν τον ΠΑΟΚ και ο υπερκερασμός της κούρασης που προφανώς θα έχουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, σηματοδοτούν το χρονικό διάστημα ως το τέλος.

Μέσα από αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να διαφοροποιήσει τα αποτελέσματα που ήταν αρνητικά με τους τρεις του Λεκανοπεδίου, με την υποσημείωση ότι ήταν η ομάδα που είχε στη σειρά τα ματς, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν μόνο τον ΠΑΟΚ. Τώρα όλοι αναμένουν τη σημερινή κλήρωση αλλά κυρίως αρχίζουν να ονειρεύονται και μια πρόκριση απέναντι στην Δυναμό Ζάγκρεμπ που «διαδίδει ότι είναι σε άνοδο» και ο ΠΑΟΚ δεν είναι αντίπαλος που θα τους βάλει σε κίνδυνο αποκλεισμού. Κάτι που μας αρέσει διότι ο Δικέφαλος τέτοιες ομάδες αποκλείει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.