Μπάμπα Ραχμάν: Όταν σκοράρει...δεν χάνει ποτέ!

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2021

Επιμέλεια:  Μάριος Καλυβιώτης

Ο Μπάμπα Ραχμάν επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους με γκολ στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, κόντρα στην αποδεκατισμένη Λαμία, στο γήπεδο της Τούμπας.

Είναι γεγονός πως, πολλοί στο άκουσμα της είδησης του δανεισμού του Ραχμάν στον ΠΑΟΚ, δεν...συγκινήθηκαν, όχι λόγω της ποιότητας του, αλλά εξαιτίας της αγωνιστικής του απραξίας, καθώς στην Τσέλσι, αγωνιζόνταν με την ομάδα U23 του συλλόγου. Την ποιότητα την είχε, και την διαθέτει ακόμα, καθώς έχει «μεγαλουργήσει» στα γήπεδα της Γερμανίας κυρίως, τόσο με την Άουγκσμπουργκ, όσο και με την Σάλκε.

Ο Μπάμπα Ραχμάν, ήρθε να καλύψει το κενό του Δημήτρη Γιαννούλη, όμως δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, καθώς το επίπεδο ετοιμότητας του ήταν χαμηλό. Στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, κόντρα στην Λαμία στην Τούμπα, πέτυχε μάλιστα και το πρώτο του γκολ μετά από πολύ καιρό, ανοίγοντας έτσι το σκορ για τον Δικέφαλο. Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ήταν καλή, είχε σταθερές τοποθετήσεις, γρήγορα ανεβάσματα ενώ και ανασταλτικά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα λόγω και της χαμηλής δυναμικής του αντιπάλου.

Από αυτό το γκολ του Γκανέζουν, προκύπτει ένα σπουδαίο στατιστικά για την καριέρα του. Σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, όταν σκοράρει, δεν χάνει ποτέ! Την σεζόν 2014-2015, σε αναμέτρηση για την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ο Μπαμπά Ραχμάν, πέτυχε τα πρώτα του τέρματα στο ντέρμπι της Γκρόιτερ Φίρθ, με την Νυρεμβέργη. Το τελικό σκορ ήταν 5-1 υπέρ της πρώτης με τον Μπάμπα να πετυχαίνει το πρώτο και το τρίτο γκολ για την ομάδα του.

H επόμενη ποδοσφαιρική του «στέγη» στην Γερμανία, ήταν η Σάλκε, με την οποία αγωνίστηκε και σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, αυτή του Γιουρόπα Λίγκ την σεζόν 2016-2017. Αντίπαλος των Γερμανών, ήταν η γαλλική Νις, με τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ, να είναι αυτός που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο τέρμα που πέτυχε στο 75' λεπτό της αναμέτρησης.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Μπάμπα Ραχμάν, μετακομίζει στην Γαλλία για λογαριασμό της Ρέμς, η οποία θα υποδεχθεί την σπουδαία Παρί Σεν Ζερμέν των Καβάνι και Εμπαπέ. Οι γηπεδούχοι, θα κάνουν την μεγάλη έκπληξη και θα επικρατήσουν με 3-1 τελικό σκορ, με τον Μπάμπα να δίνει το προβάδισμα στο 36' λεπτό ύστερα από ασίστ του Ρεμί Ουντέν.

Για να φθάσουμε στην χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Λαμία εκεί όπου ο Μπάμπα Ραχμάν, στο 18΄λεπτό της αναμέτρησης πέτυχε το πρώτου του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, στο ντεμπούτο του μάλιστα με τον Δικέφαλο, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την εξέλιξη του αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.