Μπαμπά Ραχμάν: Ένα σύγχρονο full back, το ιατρικό δελτίο και η Σκάρλετ

Παναγιώτα Χαλκιά28 Ιανουαρίου 2021

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά αποτελεί τη νέα μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έκανε γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία με την Τσέλσι για τον εξάμηνο δανεισμό του και ο αμυντικός από την Γκάνα θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος του deal.

Παρότι είναι μόλις 26 ετών, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα, καθώς εκτός από την Αγγλία, έχει παίξει και σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Ο Μπαμπά είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του. Είναι πηγή υπερηφάνειας για τους συμπατριώτες του καθώς αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Είναι ένα σύγχρονο full back που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς ενώ αγαπά Ροναλντίνιο και Σούπερμαν.

Στυλ παιχνιδιού

Ένας ανταγωνιστικός αριστερός οπισθοφύλακας με εξαιρετική τεχνική και δυναμικές επιθέσεις. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ξεχωρίζει για την τεχνική, το ρυθμό και την επιθυμία του να επιτεθεί. Η λέξη κλειδί για εκείνον είναι η πειθαρχία.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο full back. Του αρέσει να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά. Με κάθε ευκαιρία ανεβαίνει προς την αντίπαλη περιοχή και δίνει μια έξτρα επιλογή στους συμπαίκτες του. Διακρίνεται για την ντρίμπλα του. Το ποσοστό επιτυχίας του αγγίζει το 80%. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Δεν ξεχνά ποτέ τα αμυντικά του καθήκοντα. Καλύπτει άμεσα την πλευρά του όταν προωθείται. Είναι δυνατός στις μονομαχίες, αρέσκεται στα τάκλιν. Μπορεί να βγάλει εύκολα την μπάλα από την περιοχή. Παρουσιάζει, όμως, και αδυναμίες. Οι πάσες του θέλουν βελτίωση. Προτιμά τα περιπετειώδη περάσματα και όχι τα κοντινά και σίγουρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το χώρο κίνησης του:


Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί τρεις σοβαρούς τραυματισμούς. Tον Ιανουάριο του 2017 ο Μπαμπά έπαιζε στη Σάλκε με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι. Ο νεαρός αμυντικός ήταν στην αποστολή της εθνικής Γκάνας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στη Γκαμπόν. Στο παιχνίδι με την Ουγκάντα υπέστη ρήξη μηνίσκου και αποχώρησε με δάκρυα από το γήπεδο. Χρειάστηκε να μείνει εκτός 228 ημέρες.

Στην επιστροφή του η τύχη του γύρισε ξανά την πλάτη. Ένας νέος τραυματισμός τον έστειλε στα πιτς ξανά για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Η Σάλκε είχε ανανεώσει το δανεισμό του αλλά εκείνος εμφανίστηκε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, όπου και αγωνίσθηκε για 33 λεπτά.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε και πάλι στο ιατρικό δελτίο. Όντας δανεικός από την Τσέλσι στη Μαγιόρκα υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τη Χετάφε έχοντας μόλις δύο συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η πανδημία τον βοήθησε αφού οι αθλητικές δραστηριότητες είχαν σταματήσει ενώ εκείνος συνέχιζε την αποθεραπεία του. Εν τέλει επέστρεψε μετά από 522 ημέρες και έπαιξε ένα ακόμη ματς.

Ο νεαρός αμυντικός έχει ταλαιπωρεί αρκετά από τους τραυματισμούς. Χαρακτηριστικό είναι το σκίτσο που κυκλοφόρησε στα αγγλικά μέσα, όπου φαίνονται τα σημεία που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καριέρας του:


Tips για Μπαμπά

1) Έχει το όνομα «Baba» στο πίσω μέρος της φανέλας του στην Τσέλσι. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τον πατέρα του, ο οποίος είναι φανατικός θαυμαστής των Άγγλων.

2) Πήγε στο διάσημο γυμνάσιο της Σχολής Notre Dame στο Navrongo.

3) Τον Μάιο του 2016 παντρεύτηκε τη μακροχρόνια παιδική του φίλη, τη Σέλμα, στην πατρίδα τους Tamale στη βόρεια Γκάνα.


4) Ονειρευόταν πάντα να γίνει ποδοσφαιριστής. Άρχισε να κλωτσά την μπάλα σε μικρή ηλικία και συνέχισε να το κάνει τις ελεύθερες του ώρες μετά το σχολείο.

5) Στον ελεύθερο του χρόνο προπονείται, βλέπει ταινίες και παίζει video games.

6) Αγαπημένοι του ηθοποιοί είναι ο Τομ Κρουζ και η Σκάρλετ Γιόχανσον

7) Αγαπά στα σπορ αυτοκίνητα.

8) Είναι μουσουλμάνος. Δεν πίνει και δεν καπνίζει. Το αγαπημένο του ποτό είναι το νερό.

9) Είναι πολύ καλός φίλος με τον Φρανκ Ατσεαμπόνγκ. Οι δύο τους έχουν δοκιμάσει ακόμη και τένις.


10) Τρελαίνεται για ιταλικό φαγητό και χαλάλ. Το Χαλάλ είναι αραβικός όρος και αναφέρεται στο επιτρεπτό φαγητό από το Κοράνι.

11) Βλέπει κινούμενα σχέδια και ο αγαπημένος του ήρωας είναι ο Σούπερμαν

12) Ίνδαλμα του ο Ροναλντίνιο.

13) Θαυμάζει τον Μπαράκ Ομπάμα

14) Το αγαπημένο του χρώμα είναι το άσπρο

15) Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα τριαντάφυλλα

16) Αγαπημένος του τραγουδιστής ο Τζάστιν Μπίμπερ

17) Του αρέσουν οι σκύλοι και οι γάτες. Για κατοικίδιο θα επέλεγε κάποιο σκύλο. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.