Μπαμ Λεβαδειακού στη Νίκαια, «κόλλησε» η Ξάνθη

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Απριλίου 2021

«Φωτιά» στο Πρωτάθλημα της Super League 2 έβαλε ο Λεβαδειακός, καθώς νίκησε με 3-2 τον Ιωνικό μέσα στη Νίκαια στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Μ΄ αυτό το τρίποντο οι Βοιωτοί ανέβηκαν στους 44 βαθμούς και πλησίασαν στους τρεις τους πρωτοπόρους.

Καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν μπορούσε να φανταστεί ο Λεβαδειακός, καθώς άνοιξε το σκορ με τον Κονέ μόλις στο 1΄.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ με τον Ματσούκα. Η χαρά των παικτών του Σπανού κράτησε για 15 λεπτά, αφού οι Βοιωτοί ανέκτησαν για δεύτερη φορά το προβάδισμά τους, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Μαρίνο. Όμως ο Ιωνικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς έφερε το ματς στα ίσα με τον Μάναλη στο 78΄. Η ομάδα του Σανίνο δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε δίχτυα με τον Μητίδη και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη. 

Ξάνθη και Χανιά ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με τους Ακρίτες να χάνουν έδαφος και να πετούν δυο πολύτιμους βαθμούς.

Η ομάδα του Παπαδόπουλου ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Διαμαντόπουλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Παπάζογλου στο 58΄.

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ της Super League 2 ο Εργοτέλης, καθώς κέρδισε με 3-1 τον Διαγόρα στο Παγκρήτιο.

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με τον Κοκκίνη στο 4΄, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Μπαστακό στο 24΄.

Στο 72΄ ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμά του, καθώς κέρδισε πέναλτι με τον Ποζατζίδη. Ο Μανουσάκης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως αστόχησε, αφού η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Μανουσάκης πήρε το αίμα του πίσω εννιά λεπτά μετά. Με ωραία ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 στο 81΄. 

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση. Ο Ρουγκάλας ανέτρεψε τον Κουάτενγκ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Τσακαλίδης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κόατενγκ ψύχραιμος νίκησε τον γκολκίπερ των Ροδιτών και έγραψε το τελικό 3-1 στο 87΄.

Η βαθμολογία 

1. Ιωνικός 47

2. Λεβαδειακός 44

3. Ξάνθη 42

4. Εργοτέλης 39

5. Χανιά 36

6. Διαγόρας 30

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (5/5)

Χανιά - Ιωνικός

Διαγόρας - Ξάνθη

Λεβαδειακός - Εργοτέλης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.