Μπαλτάκος: «Φιλόπουλος-Βρυώνης δε γινόταν να δικάσουν απέναντι στον εαυτό τους»

Metrosport Team14 Ιουλίου 2020

Σίγουρος για την εξέλιξη της δίκης για την φερόμενη πολυιδιοκτησία από την επιτροπή εφέσεων εμφανίστηκε Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

 «Οποιος και να δικάσει θα πάει καλά η υπόθεση. Το ίδιο αποτέλεσμα θα βγει, δεν υπάρχει καμία πολυιδιοκτησία. Πρέπει να ρωτήστε τους δικαστές, αργά ή γρήγορα κάποιος θα μπει. Δεν έχει, όμως, σημασία. Αυτή την στιγμή η επιτροπή έχει τριμελή σύνθεση, μπορεί να είναι πέντε τα μέλη, αλλά δικάζουν τα τρία. Υπάρχει και άλλος δικαστής από αυτούς που ορίστηκαν στις 30 Ιουνίου, τώρα που μιλάμε, δηλαδή, υπάρχουν τέσσερις δικαστές και χρειάζονται τρεις» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Το σίγουρο είναι ότι οι τρεις βασικοί Βλαχοπαναγιώτου, Γκόγκολη και Βόκας, υπάρχουν. Ο κ. Βόκας μειοψήφισε την πρώτη φορά, είχε πει ότι δεν είναι δεσμευτική η εισήγηση της ΕΕΑ και δεν έχει προσωπικό κώλυμα να πάει κόντρα στον εαυτό του, ενώ οι άλλοι δύο (σ.σ. Φιλόπουλος, Βρυώνης) δεν μπορούν να δικάσουν απέναντι στον εαυτό τους, γιατί πριν δύο μήνες είχαν πει άλλα. Ο κ. Βόκας, όπως και το δικαστήριο συνολικά, δεν μπήκε στην ουσία, άρα δεν έχει πει κάτι ακόμη. Όταν μία υπόθεση επιστρέφει, πρέπει να υπάρξει άλλη σύνθεση. 

Το εφετείο Αθηνών έχει 160 εφέτες, στην περίπτωση της ΕΠΟ είναι πιο δύσκολο να βρεθούν γιατί είναι πιο λίγα τα μέλη. Ο κ. Βόκας δεν είναι απαραίτητο να δικάσει, μπορεί να μην παραιτηθεί και να πει, απλώς, ότι δεν θα δικάσει. Όλοι οι δικαστές που συμμετέχουν σε επιτροπές επιλέγονται από την τριμελή διοίκηση του εφετείου. Θα έπρεπε να αλλάξει αυτή η διάταξη και εκείνοι που πηγαίνουν στην ΕΠΟ για να την στελεχώσουν θα έπρεπε να ορίζονται είτε από την γενική συνέλευση, είτε από την επετηρίδα και να λένε θέλω ή δεν θέλω. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν θα μπορεί κανείς να πει τίποτα».  

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορούν να δικάσουν χωρίς το σκεπτικό από το CAS, το οποίο πληροφορούμαι θα έρθει σύντομα. Έτσι μου είπαν από τον ΠΑΟΚ και έχουν καλή ενημέρωση. Η UEFA έχει ζητήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου να δηλώσουν οι ομοσπονδίες ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις. Αυτό είναι το deadline. Η επιτροπή τώρα ορίζεται από τον πιο αρχαίο και αυτή την στιγμή είναι η κ. Βλαχοπαναγιώτου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.