Μπαλτάκος για την δολοφονία του Άλκη: «Είναι λάθος ότι οι διοικήσεις καθοδηγούν τους οπαδούς»

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2022

Ο γνωστός νομικός Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στο Metropolis 95.5 με αφορμή την δολοφονία του Άλκη. «Εγώ αντιλαμβάνομαι, κατοικώντας στην Αθήνα, ότι η Θεσσαλονίκη έχει πολλά προβλήματα και είναι μία επιβλαβής πολυτέλεια να υπάρχει διχασμός για τις ομάδες. Διχασμός για μία πόλη αδικημένη με τόσα προβλήματα είναι περιττός. Να υπάρχει διχασμός μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από το γήπεδο; Με αφορμή την δολοφονία του Άλκη θέλω να το ξαναπώ» είπε αρχικά.

Για την εργαλειοποίηση του θέματος: «Είναι μεγάλο λάθος και πρέπει να αντιδράσει όλη η πόλη, ο Δήμαρχος και οι διοικήσεις των δυο ομάδων, για να ξεπεράσουν τον βαθύ διχασμό και να μην δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να εργαλειοποιεί ένα εξοργιστικό και θλιβερό γεγονός. Χωρίς να ξέρω τι είπε ο πατέρας του παιδιού το θέμα αφορά όλη την πόλη.

Για τέτοιο λόγο να σκοτώνεις; Γνωρίζω την πλευρά της διοίκησης και των οπαδών του Παναθηναϊκού και ξέρω πως σκέφτεται η μία πλευρά για την άλλη. Υπάρχει ένα λάθος δημοσιογραφικό που επεκτείνεται, ότι οι διοικήσεις καθοδηγούν τους οπαδούς. Αυτό υπήρχε αρχές δεκαετίας του 90', απέτυχε και από τότε οι οπαδοί αυτονομήθηκαν. Δεν υπάρχει, πλέον, αυτό το πράγμα.

Το ξέρω καλά. Λένε ότι τους δίνουν εισιτήρια. Αν δεν τους δώσουν σπάνε τις πόρτες και μπαίνουν μέσα. Δεν σημαίνει ότι επειδή τους δίνουν εισιτήρια τους καθοδηγούν. Ποιος το θέλει όταν ξέρει οτι αυτό το κίνημα στην πρώτη στραβή θα προκαλέσει καταστροφές και ζημιά; Πείτε μου ποια διοίκηση μπορεί να κατευθύνει όταν αυτοί οι οργανωμένοι στρέφονται εναντίον της ομάδας; Είναι τρελή η διοίκηση; Δεν είναι αντίφαση;»

Για το φιλικό του Άρη με τον ΠΑΟΚ: «Η αίσθησή μου είναι ότι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Ίσα ίσα επιβάλλεται να γίνει. Εγώ γνωρίζω πολύ καλά την αντιπαλότητα του ΠΑΟΚ με την Αρη απ' όταν ήμουν παιδί. Αλλά μέσα στο γήπεδο, όχι έξω από το γήπεδο.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.