Μπαλτάκος: «Εκλογές μέχρι τις 10 Μαΐου στην ΕΟΚ»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο γνωστός νομικός μίλησε για τις επικείμενες εκλογές στην ομοσπονδία του μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων, ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε:

Για τις εξελίξεις στην ομοσπονδία και αν υπάρχει παρέμβαση Αυγενάκη: «Η παρέμβαση έχει γίνει σε όλες τις ομοσπονδίες. Μετά τις 28 Μαρτίου που δεν έγιναν οι εκλογές γιατί σωματεία θέλησαν να εγγράφουν στο μητρώο. Η θητεία της νυν διοίκησης έληγε στις 31 Μαρτίου. Αν δεν γινόταν αυτή η δίκη, αύριο το μπάσκετ δε θα είχε διοίκηση. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους, Παπανικολάου, Λιόλιο και Φασούλα, ο μόνος που ζητούσε να οριστεί προσωρινός πρόεδρος ήταν ο κ. Φασούλας. Κάτι που δεν είναι σωστό απέναντι στους άλλους υποψηφίους. Αυτό που είπα με τον κ. Βασιλακόπουλο είναι ότι και οι τρεις πρέπει να αποκλειστούν από την προσωρινή προεδρία και αυτό βγήκε στο δικαστήριο».

Για τις εκλογές και πώς θα γίνουν: «Κανονικά γίνονται δια ζώσης, είναι εξαίρεση το ηλεκτρονικό. Γιατί πιστεύουμε ότι στις 23 Μαΐου δε θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα με σήμερα. Η πλευρά Λιόλιου θέλει να γίνουν πιο σύντομα και ηλεκτρονικά. Το πρωτοδικείο όρισε μια διοίκηση και θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές μέχρι τις 10 Μαΐου που είναι η τακτική δικάσιμος. Χθες ήταν ασφαλιστικά μέτρα. Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε κι άλλες δικαστικές ενέργειες. Από ότι έμαθα από τους συναδέλφους μου είναι ότι η πλευρά Φασούλα δεν καιγόταν να γίνουν οι εκλογές. Ο Λιόλιος είπε ότι έχει την υποστήριξη 220 σωματείων».

Για τον χαρακτηρισμό δικτάτορα στον Βασιλακόπουλο: «Υπάρχουν δικτάτορες που εκλέγονται; Τον ψήφισαν τα σωματεία. Πάντα έβγαινε με εκλογές. Και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης τον στήριζαν διαχρονικά από τη δεκαετία του 80. Ο Άρης δεν το στηρίζει τα τελευταία χρόνια. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ παρενέβη. Μεταξύ των σωματείων που ζήτησαν ορισμό μελών από την παράταξη Παπανικολάου ήταν ο ΑΣ ΠΑΟΚ».

Για την εκλογή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ: «Χάρηκα ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα. Εκείνο που συνέβαινε για δεκαετίες και το έζησα από μέσα από το σύστημα, είναι ότι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν είχαν καμία δύναμη στο ποδόσφαιρο. Αυτό που πέτυχε ο Σαββίδης, να βάλει τον ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ, είναι μια μεγάλη καμπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα υδροκέφαλη. Έχει μια τεράστια πρωτεύουσα και αναιμικό σώμα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.