Ορφανός: «Ο Μπαλτάκος δεν θα βρει εμπόδιο από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως δεν ξέρει από ποδόσφαιρο»

Metrosport Team02 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, και μίλησε για την εκλογή του νέου πρόεδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, την διαμάχη με την κυβέρνηση αλλά και την έδρα αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη που προανήγγειλε ο κ.Μπαλτάκος.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο: «Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μπαλτάκο πως δεν ξέρει από ποδόσφαιρο και πως είναι φυτευτός. Δεν αντιλαμβάνομαι την διαμάχη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, γιατί ακόμη δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες ο κύριος Μπαλτάκος. Εκτιμώ πως υπάρχει κάτι από το παρελθόν αλλά δεν θα επηρεάσει την ΕΠΟ, αλλά πρέπει να τα βρουν οι 5 μεγάλες ομάδες, κάτι που το βρίσκω πολύ δύσκολο. Εχουμε δυνατότητες σαν χώρα, αλλά δεν τις αξιοποιούμε. Λίγους μήνες πριν ήταν στην προεδρία της ΕΠΟ ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ένας καταξιωμένος άνθρωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέσα σε 5 μήνες έδωσε μια κλωτσιά και τα διέλυσα όλα. Η κυβέρνηση τον στήριζε. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημασία έχει τι αποφασίζουν οι μεγάλοι. Η εκτίμησή μου είναι πως ο Μπαλτάκος δεν θα βρει εμπόδιο από την κυβέρνηση. Νομίζω πως θα καταφέρει να βάλει μια τάξη στην ΕΠΟ. Οποιαδήποτε μεταβολή ειδικά στο θέμα της διαιτησίας, θα φέρει σύγκρουση».

Για την έδρα αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη: «Είχαμε και στην εποχή μου δικαστική επιτροπή και όσοι αγώνες γινόντουσαν πάνω από τη Λάρισα, εκδικάζονταν στη Θεσσαλονίκη. Ηταν λειτουργικό. Κράτησε 3-4 χρόνια και οι επόμενοι άφησαν την δυνατότητα αυτή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.