Μπαλωμένος: «Ελπίδα η εμπιστοσύνη στον Κοτάρσκι, κίνητρο οι κλήσεις Κωνσταντέλια-Κουλιεράκη στην Εθνική ομάδα»

Πέτρος Χαριζακλής18 Μαρτίου 2023

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Γεννημένος στο Κιλκίς αλλά μεγαλωμένος στο σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ από τα 14 του, ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, είναι αισιόδοξος πως θα έρθει η σειρά του για να αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα του Δικεφάλου.

Μιλώντας στο Metrosport.gr μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ Β με τον Μακεδονικό, ο 19χρονος διεθνής τερματοφύλακας έδειξε συγκεντρωμένος στον στόχο του. Ψηλός και εκρηκτικός, ο Μπαλωμένος που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία, σχολίασε την απόφαση του διαιτητή στο δεύτερο πέναλτι του Μακεδονικού, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας ενώ τόνισε πως του δίνει ελπίδα που στην ανδρική ομάδα αγωνίζεται ένας νεαρός τερματοφύλακας όπως ο Κοτάρσκι. Τέλος, αναφέρθηκε και στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ που αντικατοπτρίζεται στις κλήσεις των εθνικών ομάδων, εκεί όπου ο Δικέφαλος θα έχει 10 ποδοσφαιριστές στην Εθνική Νέων και δύο στην Εθνική Ελπίδων (σ.σ. εκεί κλήθηκε ο Μπαλωμένος).

«Η δουλειά μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για το τι γίνεται μέσα στο χορτάρι, τα εξωαγωνιστικά δεν μας ενδιαφέρουν. Το πρωτάθλημα σταματάει, ξεκινάει πάλι. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι 100% για όποτε χρειάζεται να παίξουμε. Οσον αφορά το παιχνίδι, ήταν ένα ματς με πολλές φάσεις, ισορροπημένο αλλά μια λάθος απόφαση του διαιτητή μας κόστισε τους τρεις βαθμούς» τόνισε στο αρχικό του σχόλιο.

-Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ Β από εδώ και στο εξής;

«Να βελτιωνόμαστε συνεχώς μέσω της προπόνησης. Στους αγώνες να είμαστε συγκεντρωμένοι και να είμαστε κοντά στην πρώτη θέση».

-Πως νιώθεις για την κλήση σου στην Εθνική Ελπίδων;

«Είναι πολύ ευχάριστο που οι Εθνικές απαρτίζονται από πολλούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αυτό δεν είναι τυχαίο. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο παιδιά πιο μικρά από μένα που κλήθηκαν στην Εθνική Ανδρών (σ.σ. Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης) και μόνο κίνητρο μπορεί να δώσει στα υπόλοιπα παιδιά. Αποδεικνύει πως με καθημερινή δουλειά ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό το βήμα».

-Είσαι αισιόδοξος πως θα έρθει η σειρά σου στην πρώτη ομάδα βλέποντας πως εμπιστεύτηκε έναν νεαρό τερματοφύλακα όπως ο Κοτάρσκι;

«Ότι η ομάδα εμπιστεύτηκε έναν νεαρό τερματοφύλακα μου δίνει ελπίδα και σε μένα και στα υπόλοιπα παιδιά. Ο Κοτάρσκι έδειξε με τις εμφανίσεις του πως όχι απλά είναι έτοιμος αλλά είναι από τους διακριθέντες. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει το μέλλον».

-Πως σου φάνηκε η δική σου απόδοση στο σημερινό παιχνίδι;

«Δεχθήκαμε τρία γκολ, άσχετα που τα δύο ήταν με πέναλτι. Έκανα ό,τι μπορούσα, προσπαθώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.