Μπαλιόζογλου: «Δουλεύουμε non-stop, το ΕΣΥ είναι κουρασμένο και κορεσμένο»

Metrosport Team09 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Γιώργος Μπαλιόζογλου, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέρθηκε το ποσοστό του ιατρικού προσωπικού που είναι ανεμβολίαστοι και το γεγονός πως γιατροί και νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Σε όλα τα νοσοκομεία που εφημερεύουν, επικρατεί πανδαιμόνιο. Δεν ξέρω πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και δύσκολα θα αλλάξει. Σε σχέση με πέρυσι είμαστε χειρότερα σε αριθμούς, το θετικό της υπόθεσης είναι πως τα βαριά περιστατικά είναι λιγότερα. Πρέπει να λέμε αλήθειες στους εαυτούς μας, στους συγγενείς μας. Από τη στιγμή που λέμε ότι είμαστε ελεύθεροι, σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιες επιπτώσεις. Κάποιες συμπολίτες έχουν επιλέξει να μην έχουν εμβολιαστεί και τώρα πληρώνουμε το τίμημα.

Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι είναι 5%-10% ανάλογα με το νοσοκομείο, αλλά και 1-2 γιατροί ή νοσηλευτές σε κάθε νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Παίρνουμε ρεπό για να πάρουμε μία ανάσα ή κάποιο στα κλεφτά, γιατί αλλιώς είμαστε non-stop. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στα κόκκινα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη θα δουλεύουμε.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, δεν πρόλαβε να πάρει κανείς ανάσα. Η πανδημία δημιούργησε στο ιατρικό προσωπικό μεγάλες αρρυθμίες, δεν έβγαιναν ούτε καινούριοι νοσηλευτές ούτε γιατρούς. Δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό για να ενισχύσει τα νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις αλλά πρέπει να υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές για να μπορούν να γίνουν. Στη Βόρεια Ελλάδα ξέρω πως οι ΜΕΘ λειτουργούν όλες, αν χρειαστεί θα φτιάξουμε κι άλλες αλλά θα κόψουμε από αλλού. Το ΕΣΥ είναι κουρασμένο και κορεσμένο. Στην τελευταία εφημερία που έκανε το Ιπποκράτειο έκανε 37 εισαγωγές για covid-19».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.