Μπαλάφας: «Έμεινα έκπληκτος με την ατμόσφαιρα στην Τούμπα - Δεν έχει εμμονές ο Ράζβαν»

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σωτήρης Μπαλάφας.

Σχολίασε το προσεχές ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, καταθέτοντας τη δική του άποψη για την κρίσιμη αναμέτρηση.

Ο Μπαλάφας διηγήθηκε τα γούρια του Σάντος, ενώ είπε και την δική του γνώμη για την μεσαία γραμμή των «ασπρόμαυρων.»

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο Metropolis 95,5:

Για το παιχνίδι που σκόραρε στα πέναλτι και αποβλήθηκε γιατί έβγαλε την μπλούζα του:

«Αν θυμάμαι καλά έγινε το 2009, νομίζω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έμεινε στην ιστορία, καθώς...βαρέσαμε 17 πέναλτι. Θυμάμαι ήρθε η δικιά μου σειρά και μετά ήταν του Κλάους Αθανασιάδη, ήμασταν οι τελευταίοι, εγώ είχα μια προϊστορία, είχα χάσει ένα πέναλτι κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, ωστόσο πήρα την πρωτοβουλία και το βάρεσα πρώτος. Σκόραρα και στη συνέχεια έβγαλα την μπλούζα μου και ο διαιτητής μου έδειξε την κόκκινη κάρτα, καθώς είχα «κιτρινιστεί» στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Θυμάμαι τον Σάντος να με...μαλώνει επειδή μετά από δύο ημέρες είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη. Ήταν και ένα μάθημα, γιατί τότε είχα χάσει την θέση μου. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε πολύ ποιότητα στην μεσαία γραμμή, με Σορλέν, Γκαρσία και Φωτάκη.

Η γνώμη του για Εσίτι:

«Είναι καλός ποδοσφαιριστής, από την στιγμή που βρίσκεται στο ρόστερ δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι καλός. Είναι ένα δυνατό παιδί, ωστόσο θέλει δουλειά και να βελτιωθεί στο τεχνικό κομμάτι. Είναι αξιοπρεπέστατος στο ανασταλτικό κομμάτι. Έχει καλούς παίκτες στο κέντρο.

Για Γιασμίν Κούρτιτς:

«Πιστεύω ότι αξίζει που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και στην αρχική ενδεκάδα, έχει πολύ εμπειρία και μπορεί εύκολα να διαχειρίζεται τα πράγματα. Έχει πολύ καλά στοιχεία και καλή ποιότητα, όποτε είναι βαρόμετρο.»

Πιστεύεις μπορεί να αναστραφεί αυτή η διαφορά των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό:

«Πιστεύω ναι ότι υπάρχουνε, γιατί ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι είναι δίκαιος και δεν έχει εμμονές. Μπορεί να πάρει πίσω την διαφορά.»

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας:

«Είχα κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε ένα φιλικό κόντρα στον Ηρακλή στη Τούμπα και είχε γεμίσει με 28.000 κόσμο. Ένα παιδί που έρχεται από επαρχία και έχει συνηθίσει να παίζει με 2.000 κόσμο και ξαφνικά αγωνίζεται με πολύ περισσότερο, δημιουργούνται πολύ περίεργα συναισθήματα. Ήμουν 18 χρόνων και έπαιζα μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πληθυσμό κόσμου, ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα που δεν μπορείς να καταλάβεις. Έβλεπα το βίντεο μετά και έμεινα έκπληκτος. Ο αδερφός μου είχε πει ότι δεν θα μπορούσε να παίξει εκεί, είναι και λίγο αγχώδεις βέβαια.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια πρόσθεσε: 

«Θυμάμαι ένα παιχνίδι κόντρα στον Άρη, που είχε έναν απίστευτο κόσμο στην Τούμπα, με είχαν βοηθήσει πολύ να κάνω μια σπουδαία εμφάνιση. Τότε ήταν η εποχή της «σαρδέλας», όπως είχε πει ο Φερνάντο Σάντος. Είχε μείνει στην μνήμη μου αυτό το παιχνίδι, γιατί δεν ήμασταν καλά σαν ομάδα.» 

Για Σάντος:

«Ήταν ένας πολύ αποτελεσματικός προπονητής, είχε αυτό το 1-0 που καθάριζε δύσκολα ή εύκολα τις αναμετρήσεις και έπαιρνε τους τρεις (3) βαθμούς. Δύσκολα θα χάναμε παιχνίδια με τον Σάντος. Ήταν αρκετά πειθαρχημένος και την είχε επιβάλει και στους ποδοσφαιριστές του. Θυμάμαι πως μας είχε πει ότι η πόρτα του ήταν ανοιχτή για όλους αν έχει κάποιος παράπονο, αλλά κανείς δεν πήγε. Ήταν πολύ δίκαιος και δεν άφηνε περιθώριο.»

Οι ιστορίες με Σάντος:

«Δεν άφηνε ποτέ τον μπουφάν του και όταν πηγαίναμε για φαγητό έμπαινε πάντα πρώτος, δεν άφηνε κανέναν να περάσει. Ήταν ένα από τα γούρια του. Επίσης άλλο ένα ήταν με το λεωφορείο, δεν έμπαινε ποτέ όπισθεν όταν ήμασταν μέσα, μας άφηνε να περπατήσουμε πολλά μέτρα και μετά έμπαινε η όπισθεν.»

Για Μπόλονι:

«Από τους καλούς προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ.

Για το ΠΑΟΚ - Άρης:

«Είναι ένα ντέρμπι, το οποίο, από την πλευρά του καθενός θέλει επειγόντος να το κερδίσουν. Παίζουν αρκετές τακτικές αλλά και η θέληση.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.