Μπακούρας: «Η Ελλάδα θα γίνει πύλη για το φυσικό αέριο - Δε θα έχουμε πρόβλημα»

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Μπακούρας.

Ο πρόεδρος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μίλησε για τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Για το αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε περίπτωση που η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου: «Έχουμε πολλά χρόνια ανησυχία, από το 2009. Ήρθε η πανδημία και η ενεργειακή κρίση. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα. Πήραμε αποφάσεις για την κατασκευή και νέων αποθηκών υγροποιημένου (LNG) αερίου Αλεξανδρούπολη και μαζί τη Ρεβυθούσα και έναν ακόμα σταθμό γιατί οι συστάσεις είναι να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα πήρε μέτρα για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Θα γίνει πύλη φυσικού αερίου, θα βοηθούμε και τη Βουλγαρία. Υπάρχει ο ΤΑΠ με το αέριο του Αζερμπαϊτζάν και ένας νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Θράκη. Δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για την άνοδο στην τιμή του αερίου: «Στα 22 χρόνια που είμαστε στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη είχαμε χαμηλή τιμή. Ακόμα και τώρα που τριπλασιάστηκε η τιμή του, οι καταναλωτές αερίου αυξήθηκαν. Θα γίνει σύνοδος κορυφής. Η χώρα πρότεινε πλαφόν στην τιμή του αερίου όπως και άλλες κυβερνήσεις. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε αποκλιμάκωση της τιμής. Βιομηχανίες λειτουργούν με φυσικό αέριο και το ενεργειακό κόστος έχει ανεβεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.