Μπακούρας: «Επάρκεια εφοδιασμών υπάρχει, το ζήτημα είναι πού θα φτάσουν οι τιμές»

Metrosport Team26 Ιουλίου 2022

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον «δύσκολο» χειμώνα που έρχεται , την ενεργειακή επάρκεια εφοδιασμών στην χώρα μας αλλά και τις πιθανές αυξήσεις των τιμών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η ενεργειακή κρίση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο πιο δύσκολος για την Ευρώπη, καθησυχάζοντας ωστόσο τους Έλληνες πολίτες, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε : «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, και αυτό γιατί η χώρα μας διαθέτει μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου».

Μάλιστα, χάρη σε αυτά τα αποθέματα διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανεπάρκεια εφοδιασμών ούτε περικοπές στην διάθεση του φυσικού αερίου. Αυτό που πρέπει να «αγχώνει» περισσότερο τους πολίτες είναι η τιμή στην οποία μπορεί να ανέλθει το φυσικό αέριο και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με την ενέργεια.

Περαιτέρω αυξήσεις , όπως τόνισε, μπορούν να επέλθουν μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα διακόψει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου από το north stream.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.