Μπαίνει σε… διαβολοβδομάδα ο Άρης

Μάνος Χατζάκης08 Φεβρουαρίου 2020

Πρόκριση στο Κύπελλο και εξασφάλιση της εισόδου στα play off στο Πρωτάθλημα. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι του Αρη, οι οποίοι διακυβεύονται, ούτε λίγο-ούτε πολύ, εντός επτά ημερών. Η αρχή γίνεται στην Τρίπολη, ακολουθεί το Περιστέρι, για να κλείσει ο εν λόγω κύκλος με ντέρμπι στο “Κλ. Βικελίδης” κόντρα στην ΑΕΚ. Και, όσο περνούν τα παιχνίδια, τόσο ο Μίκαελ Ενινγκ περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους ποδοσφαιριστές του.

Ο γεμάτος παιχνίδια Ιανουάριος έδωσε τη θέση του στον επίσης “καυτό” Φεβρουάριο. Οι παίκτες του Αρη δεν έχουν καταφέρει να ηρεμήσουν, τη στιγμή που η επόμενη εβδομάδα είναι, επίσης, “φορτωμένη”. Από την πλευρά του, η τεχνική ηγεσία επιχειρεί να δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπάρχον (περιορισμένο) ρόστερ και, συγκεκριμένα, ο Ενινγκ δεν μοιάζει διατεθειμένος να παρεκκλίνει των επιλογών του. Βέβαια, οι μικροαλλαγές, τηρουμένων των αναλογιών, είναι εντός προγράμματος, ωστόσο ίδιος ξέρει ότι θα εμπιστευτεί τα πρόσωπα, τα οποία συνήθως, επιλέγει στα περισσότερα παιχνίδια.

Οι Θεσσαλονικείς από αύριο και μετά θα αρχίσουν να βάζουν… μαξιλαράκια επίτευξης των επί μέρους στόχων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Χρονικά, όπως σημείωσε και ο Γερμανός μετά το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Ατρόμητο, προηγείται η Super League 1. Ο Αρης ταξιδεύει σήμερα στην Τρίπολη, για να αντιμετωπίσει αύριο τον Αστέρα Τρίπολης. Εάν κερδίσει, τότε θα απομένει ένα μόνο βήμα για την επικύρωση της εισόδου στα play off. Στη συνέχεια, οι “κιτρινόμαυροι” θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στο Κύπελλο, γιατί στις 13 του μήνα ταξιδεύουν στην Αθήνα για τον επαναληπτικό με το συγκρότημα του Περιστερίου. Εκεί, παίζουν για δύο αποτελέσματα και, παρά τη λευκή ισοπαλία στο “Κλ. Βικελίδης”, έχουν προβάδισμα για πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί πως, χθες, έγινε γνωστό ότι ο Αρης δικαιώθηκε, καθώς ο αγώνας θα ξεκινήσει, τελικά στις 19:00, αντί στις 20.00, όπως είχε οριστεί, επομένως η αποστολή θα επιστρέψει το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και δε θα χρειαστεί να διανυκτερεύσει στην Αθήνα.

Ακολούθως, θα ασχοληθούν και πάλι με το Πρωτάθλημα, όπου και θα επιδιώξουν να τελειώσουν την εξασφάλιση των play off, υποδεχόμενοι την ΑΕΚ στο “Κλ. Βικελίδης”, αναμέτρηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου. Κανονική… διαβολοβδομάδα, δηλαδή, κατά την οποία ο Αρης είναι ικανός να “κλειδώσει” τον πρώτο στόχο (Πρωτάθλημα) και να μείνει ζωντανός στον δεύτερο, που είναι η παραμονή του στο κόλπο της διεκδίκησης του Κυπέλλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.