Μπάγερν Μονάχου - ΠΑΟΚ: Όταν «ράγισε» καρδιές στην Γερμανία!

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2021

Γυρίζοντας 38 ολόκληρα χρόνια πίσω, ο ΠΑΟΚ στις 2 Νοεμβρίου το 1983 ήταν ο φιλοξενούμενος στην αναμέτρηση με την σπουδαία Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου UEFA.

Μια αναμέτρηση που δύσκολα ξεχνιέται για τον Δικέφαλο, τόσο για τους φίλους της ομάδας αλλά και για όλη την φίλαθλη Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ, αντιστάθηκε για 90 λεπτά, κράτησε το 0-0 καθ΄ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι μετά από 22 εκτελέσεις, αφήνοντας πικρή γεύση σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ του Ούγγρου, Παλ Τσερνάι, πούλησε πολύ ακριβά το...κουφάρι του σε μια παραδοσιακά μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Μπάγερν Μονάχου του Ούντο Λάτεκ.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας για μια από τις μεγαλύτερες δόξες του συλλόγου, Γιώργου Κούδα αλλά και για ένα από τα καλύτερα πλάγια μπακ που έχουν περάσει ποτέ από τον Δικέφαλο, Νέτο Γκουερίνο. Επίσης, τελευταία ευρωπαϊκή εξόρμηση ήταν και για τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Μλάντεν Φορτούλα.

Η διαδικασία των πέναλτι: Κωστίκος 0-1, Αουγκεντάλερ 1-1, Χρ. Δημόπουλος 1-2, Ντ. Χένες απέκρουσε ο Φούρτουλα, Σκαρτάδος 1-3, Κράους 2-3, Βασιλάκος 2-4, Νάχτβαϊχ 3-4, Δαμανάκης απέκρουσε ο Πφαφ, Λέρμπι 4-4, Αλαβάντας 4-5, Ντελ Χάιε 5-5, Αλεξανδρίδης 5-6, Ντιρνμπέργκερ 6-6, Ψαρράς 6-7, Μ. Ρουμενίγκε 7-7, Μπανιώτης 7-8, Πφλίγκλερ 8-8, Μαλιούφας απέκρουσε ο Πφαφ, Πφαφ 9-8

Μπάγερν Μονάχου(Ούντο Λάτεκ): Πφαφ, Νάχτβαϊχ, Ντιρνμπέργκερ, Μπάιερλότσερ, Αουγκεντάλερ, Λέρμπι, Πφλίγκλερ, Κράους, Μ. Ρουμενίγκε, Μάτι (69′ Ντ. Χένες), Κ. Χ. Ρουμενίγκε (36′ Ντελ Χάιε).

 ΠΑΟΚ (Παλ Τσερνάι): Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Γεωργόπουλος (115′ Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Χρ. Δημόπουλος, Κούδας (56′ Βασιλάκος), Κωστίκος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.