Μπάγερν διαρκείας... Με πατημένο το γκάζι

Δημήτρης Μπασμπαρέλας20 Σεπτεμβρίου 2020

Οσο κι αν ορισμένοι δεν έχουν καλή άποψη για το γερμανικό ποδόσφαιρο, όσο και να νιώθουν κάποιοι άλλοι αποστροφή και ίσως απέχθεια για την παντοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου, άλλο τόσο δεν γίνεται να μη χαίρονται πραγματικά με το ποδόσφαιρο, αλλά και το θέαμα, το οποίο τους προσφέρουν απλόχερα οι Βαυαροί.

Φόβος και τρόμος έχει γίνει η Μπάγερν του Φλικ. Συνδυασμοί και συνεργασίες, αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο, ομάδα, η οποία δεν σταματά, ακόμη κι όταν φορτώνει την αντίπαλη εστία με πολλά γκολ.

Ο Φλικ διατηρεί την ίδια επιθετική φιλοσοφία, πιστεύει ότι θα βάλει περισσότερα γκολ στον αντίπαλο, άρα δεν θα χάνει. Ταυτόχρονα, βρίσκει υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές με λαμπρό μέλλον, όπως ο Ντέιβις, ενώ δίνει ταυτόχρονα και ευκαιρίες. Επειδή μπορεί να το κάνει, όταν το σκορ ξεφεύγει, όπως έγινε με την περίπτωση του 17χρονου Μουσιάλα. Δημιουργεί, βεβαίως και ρεκόρ. Πολλά ρεκόρ.

Το metrosport.gr σας βάζει στα... άδυτα και σας ενημερώνει για τα επιτεύγματα των Βαυαρών. Βέβαια, ερωτηματικό αποτελεί η αποχώρηση του Τιάγκο, ο οποίος πήγε στη Λίβερπουλ, αλλά και η επιστροφή του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα. Από την άλλη απέκτησε, βεβαίως, τον Σανέ.  

Εγραψε ιστορία

Οι πρωταθλητές σημείωσαν οκτώ γκολ εναντίον της Σάλκε! Εγιναν έτσι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Bundesliga, η οποία το έκανε στην πρεμιέρα! Ετσι, η βαυαρική ομάδα γιόρτασε την υψηλότερη νίκη της στο Πρωτάθλημα σε πρεμιέρα, προσπερνώντας το δικό της ρεκόρ με 6-0, έναντι της Βέρτερ Βρέμης το 2016.  

Ιδανικό ντεμπούτο

Καλύτερο ντεμπούτο; Μάλλον, δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ο Λιρόι Σανέ είχε συμμετοχή σε τρία τέρματα, αφού πρόσφερε ένα γκολ και δύο ασίστ στην πρώτη του εμφάνιση με τους Γερμανούς πρωταθλητές κόντρα στην πρώην του ομάδα στη Γερμανία.

Πρώτο χατ-τρικ

Ο Σερζ Γκνάμπρι σημείωσε για πρώτη φορά περισσότερα από ένα γκολ στο "Allianz Arena"! Παράδοξο. Κι όμως. Μάλιστα, σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του στην Bundesliga.  

Ξεπέρασε τον Ρουμενίγκε

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε το 163ο γκολ στη Γερμανία για την Μπάγερν, ξεπερνώντας έτσι τον Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε. Ο Πολωνός φορ είναι πλέον μόνος του ως ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ για τους πρωταθλητές, πίσω μόνο από τον μεγάλο, Γκερντ Μίλερ (365). Ο "Λέβα" κατάφερε επίσης να σκοράρει εναντίον της Σάλκε για τον 10ο αγώνα της Bundesliga στη σειρά! Κανείς δεν το είχε καταφέρει στο παρελθόν εναντίον ενός συλλόγου στην κορυφαία βαθμίδα του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πριν από το βράδυ της Παρασκευής (18/9), μοιραζόταν το ρεκόρ με τον Κλάους Φίσερ, ο οποίος είχε σκοράρει εννέα συνεχόμενες φορές εναντίον της Στουτγάρδης.  

Ο Μουσιάλα δημιουργεί ρεκόρ

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα σημείωσε το τελευταίο γκολ του αγώνα, για να γίνει έτσι το εντυπωσιακό 8-0. Το τέρμα αυτό, τον κατέστησε ως τον νεαρότερο σκόρερ της Μπάγερν στην Bundesiga.

Στα 17 του χρόνια (σ.σ. και 205 ημέρες), διαδέχτηκε τον Ρόκε Σάντα Κρους, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, ο οποίος ήταν 18 ετών και 12 ημερών, όταν σημείωσε το πρώτο του γκολ.   

Οκτώ χρόνια μετά

Ο Λεόν Γκορέτσκα σημείωσε τέρμα για πρώτη φορά στην πρεμιέρα μετά από οκτώ χρόνια. Την τελευταία φορά, την οποία σκόραρε την πρώτη ημέρα μίας χρονιάς, ήταν και το πρώτο του γκολ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για λογαριασμό της Μπόχουμ στη νίκη με 2-1 κόντρα στη Ντιναμό Δρέσδης στην Bundesliga 2.  

Το ορόσημο του Μίλερ  

Ο Τόμας Μίλερ πέτυχε το 200ο του γκολ με τη φανέλα των Βαυαρών (στο 536ο παιχνίδι του). Από την... προαγωγή της Μπάγερν στην Bundesliga, το 1965, μόνο τρεις παίκτες έχουν σημειώσει περισσότερες φορές τέρματα για τον σύλλογο. Ποιοι είναι; Οι Γκερντ Μίλερ (517), Λεβαντόφσκι (247) και Ρουμενίγκε (217).

"Τρέχει" αήττητο

Το αήττητο σερί για την ομάδα του Φλικ, απλά δεν έχει τέλος! Οι νικητές του treble στην περσινή περίοδο δεν είναι μόνο αήττητοι σε 31 αγώνες σερί (σ.σ. 30 νίκες, μία ισοπαλία), αλλά είναι επίσης αήττητοι εναντίον της Σάλκε στα 22 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια τους (σ.σ. 19 νίκες, τρεις ισοπαλίες). Απ' όλους τους συλλόγους στην πρώτη κατηγορία, η Μπάγερν παρέμεινε αήττητη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έναντι της Βέρνερ Βρέμης (27).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.