Μπάχαλο πριν αρχίσουν τα πλέι οφ με το… «παπατζιλίκι» να συνεχίζεται!

Δημήτρης Μπούζας19 Μαρτίου 2023

Μετά την σκοτεινή και ύποπτη κλήρωση που ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ολυμπιακού, «τορπιλίζεται» και η συμφωνία για τους ξένους διαιτητές με τον ορισμό του Διαμαντόπουλου (γνωστής σταθερής ερυθρόλευκης διαιτητικής κολώνας)… στον Βόλο, για κάθε ενδεχόμενο. Διαμαρτυρία – ξεκάρφωμα από το λιμάνι, με το πανελλήνιο απηυδισμένο να τους παροτρύνει: «Δώστε τους από τώρα τον τίτλο για να ησυχάσουμε».

Εντάξει, είπαμε βρε αδερφέ… «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα… θουν», αλλά μέχρις ενός σημείου. Και όχι μάλιστα και μπροστά στα μάτια μας. Αυτά που συμβαίνουν πριν ακόμη αρχίσουν τα πλέι οφ, με συγχωρείτε αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα από το ιστορικό μότο του πατέρα Σπάθα, από τη στιγμή που έχει ήδη στηθεί το σκηνικό της απονομής του τίτλου, με φαβορί την ομάδα του Ολυμπιακού. Ή την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων όπως έχει καταλήξει να πιστεύει το πανελλήνιο. 

Το πρώτο μήνυμα ήρθε από την κλήρωση, μέσα από την οποία προέκυψε ένα πρόγραμμα που ούτε η φαντασία του συμπαθέστατου Καραπαπά θα μπορούσε να το συλλάβει. Όχι απλά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του… «θρύλου», αλλά και κάτι παραπάνω. Δεν διέφερε από ένα κόκκινο χαλί στρωμένο, πάνω από το οποίο ο Μίτσελ και οι παίκτες του θα περνούσαν ανενόχλητοι για να βρεθούν στην κορυφή. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Έρχεται ο ποδοσφαιρικός τουρισμός που έχει υιοθετήσει ο Δήμαρχος Βόλου, να διευκολύνει αφάνταστα τα πράγματα με την παροχή 15.000 εισιτηρίων που θα μετατρέψουν το «Πανθεσσαλικό» σε «Καραϊσκάκη». 

Βέβαια σε αυτό το τελευταίο μπορεί να υπάρξει μία ένσταση, γιατί ο Μπέος δηλώνει πως θα δώσει και στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους – κατά περίσταση – εισιτήρια. Κάτι βέβαια που δεν είναι σίγουρο και μπορεί να αλλάξει. Δυστυχώς δεν μένουμε μόνο σε αυτές τις δυο ξεχωριστές περιπτώσεις. Μια εκ των οποίων - δηλαδή η κλήρωση – είναι εξαιρετικά σημαντική. Προστέθηκε και μία τρίτη που μοιάζει με κερασάκι στην τούρτα. Και ποια είναι αυτή; Ο ορισμός Έλληνα διαιτητή κατά παράβαση της συμφωνίας που υπήρξε, ότι όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ θα τα έπαιζαν ξένοι. Και το κυριότερο και το πλέον συγκλονιστικό είναι το ποιος ορίστηκε. Το ποιον επέλεξε η ΚΕΔ! 

Τον Διαμαντόπουλο! Έναν διαιτητή ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις να παραλάβει την σκυτάλη από τον Σπάθα, έχοντας ως τώρα στο βιογραφικό του διαιτητικά κακουργήματα, προκειμένου να προστατευτεί η ομάδα του λιμανιού. Απίστευτα πράγματα! Ο ορισμός του Διαμαντόπουλου προκάλεσε την έκρηξη του Μπέου, δικαιολογημένη μέχρις ενός σημείου. Ο οποίος απείλησε ότι θα διακωμωδήσει το πρωτάθλημα, κατεβάζοντας την β΄ ομάδα του Βόλου. Κάτι βέβαια που το μπέρδεψε και το συσκότισε με μια προφορική δήλωση, η οποία άφηνε περιθώρια διαφοροποίησης της συμπεριφοράς του, ανάλογα με την τελική απόφαση της ΚΕΔ. 

Οργισμένος και αμφιλεγόμενος ο ισχυρός άνδρας του Βόλου έχει δίκιο, αλλά δεν γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει. Άλλωστε και μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάποια πληροφορία αν οι υπεύθυνοι προχώρησαν στην αντικατάσταση του καραμπινάτου φιλο – Ολυμπιακού Έλληνα ρέφερι. Το φαιδρό της όλης υπόθεσης είναι ότι βγήκε και το λιμάνι διαμαρτυρόμενο, όχι βέβαια για τον ορισμό του «παιδιού του», αλλά και γενικά για όλους τους ορισμούς της πρώτης ημέρας, καταγγέλλοντας τον διάδοχο του κολλητού τους Κλάτενμπεργκ. 

Ο οποίος ομολογουμένως τα έχει κάνει μούσκεμα, κουβαλώντας Πακιστανούς, Μαυροβούνιους και Αλβανούς δεύτερης επιλογής, δίνοντας το δικαίωμα στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα για μια ανακοίνωση ολοφάνερα «ξεκάρφωμα». Με αυτά και με αυτά λοιπόν ξεκινάμε τα πλέι οφ. Το «παπατζιλίκι» δεν έχει όρια. Πάμε όπως παλιά και στο δρόμο που χάραξαν πριν από κάποια χρόνια ο «θείος», ο «κοκκαλιάρης», η οικογένεια Σπάθα και η παράγκα. Το σκηνικό παραμένει το ίδιο.

ΥΓ1: Χρήστος Βασιλειάδης: «Αγαπητέ Δημήτρη διάβασα το άρθρο σου για τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου και θυμήθηκα τα παλιά δικά μας χρόνια. Ήμουν κι εγώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι που φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας ο μεγάλος αυτός παίκτης. Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω, ότι η αντίπαλη ομάδα από εκείνη που είχε κατεβάσει ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, ήταν η ΜΕΝΤ Τούμπας.

ΥΓ2: Βαγγέλης Παπαθανασίου: «Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και παρατήρησα ότι κάποιοι δημοσιογράφοι δεν καταδέχθηκαν να πουν ή να γράψουν δυο κουβέντες για τον Μάκη Μαυρομιχάλη. Ανάμεσα τους δυστυχώς και ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι όταν αναφέρονται στην οπαδική βία, δεν τολμούν να ψιθυρίσουν ούτε το όνομα του Νάσου Κωνσταντίνου, του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ, που ήταν ένα από τα πρώτα θύματα και ξεχάστηκε γρήγορα».

ΥΓ3: Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τα πλέι οφ με ένα δύσκολο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον συμπολίτη Άρη. Εικάζεται ότι το φρόνημα των παικτών είναι ανάλογο της περίστασης. Μεγάλο πρόβλημα η απουσία του Ινγκασον. Ο Ιβάν με μήνυμα του καλεί τον κόουτς και τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΥΓ4: Στο τοπικό ντέρμπι ο VARίστας είναι Αλβανός. Βοηθός του; Κάποιος Παπαδάκης από το Ηράκλειο, του οποίου η οπαδική ταυτότητα γράφει με κεφαλαία γράμματα «ΓΑΥΡΟΣ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.