Μούσα Βαγκέ: Το αγωνιστικό προφίλ του wonderkid της Σενεγάλης

Παναγιώτα Χαλκιά20 Σεπτεμβρίου 2020

Η αναζήτηση του ΠΑΟΚ για το δεξί άκρο της άμυνας σταμάτησε στην Μπαρτσελόνα. Ο Δικέφαλος έψαχνε έναν παίκτη που θα μπορούσε να παραμένει συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και ταυτόχρονα να συμμετέχει και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Μούσα Βαγκέ έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και μπορεί να ακολουθήσει τη φιλοσοφία του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο νεαρός αμυντικός είναι το wonderkid της Σενεγάλης. Είναι μικρός, εξελίσσεται συνεχώς και έχει κάνει τους πάντες να ονειρεύονται μια μεγάλη καριέρα. Γαλουχήθηκε στην ακαδημία Aspire, έμαθα να «πολεμά» στο χορτάρι χάρη στο Μακελελέ, διδάχθηκε από τον Αλιού Σισέ και κατέληξε, όχι άδικα, στην παρέα του Μέσι.

Είναι γρήγορος και ευέλικτος. Αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα της αμυντικής γραμμής, ενίοτε και στην αριστερή. Είναι ικανός να πιέσει τον αντίπαλο, να του κλείσει κάθε διάδρομο και να τον αναγκάσει να κάνει λάθος. Μπορεί να σταματήσει τις κρίσιμες επιθέσεις των αντιπάλων.

Συμμετέχει και στο κομμάτι της δημιουργίας. Μπορεί να πάρει την μπάλα από πίσω και να φύγει στην επίθεση με ταχύτητα, να ξεπεράσει τους αμυντικούς με ευκολία και να βγάλει τη σωστή πάσα στον κατάλληλο χρόνο. Δε διστάζει να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και βρίσκει τον τρόπο να δώσει ασίστ στους συμπαίκτες του. Βρίσκει και δίχτυα.

Ωστόσο, είναι αδύναμος ακόμη στις εναέριες μονομαχίες. Κάτι που είναι σημαντικό για τους αμυντικούς καθώς θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί και στον αέρα. Επιπλέον, δυσκολεύεται να ντριμπλάρει.

Ο χώρος κίνησης του


Πλεονεκτήματα

Αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας

Προωθείται συχνά

Εξαιρετικά γρήγορος, ευέλικτος και μπορεί να επιταχύνει εύκολα

Ακριβείς πάσες στον κατάλληλο χρόνο

Μειονεκτήματα

Αδυναμία στις εναέριες μονομαχίες

Δυσκολία στην ντρίμπλα

Ο Μούσα Βαγκέ είναι ένα σύγχρονο, ταλαντούχο και ισορροπημένο μπακ, που μπορεί να παίξει όλη την πλευρά. Το νεαρό της ηλικίας του συνοδεύεται και με κάποιες αδυναμίες αλλά δουλεύει σκληρά πάνω σε αυτές και βελτιώνεται συνεχώς. 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.