Μουρτζιάπης: «Σε κάποιες ελληνικές ομάδες δεν υπάρχει η απαραίτητη οργάνωση από άποψη γιατρών και προπονητών»

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διακεκριμένος εργοφυσιολόγος Θανάσης Μουρτζιάπης, μιλώντας για το φαινόμενο της «διεύρυνσης» της ποδοσφαιρικής ζωής των παικτών, που πλέον παίζουν μπάλα και σε μεγαλύτερες ηλικίες όπως αυτές του Ρονάλντο, του Μέσι και πολλών άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Η προπονητική ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η αθλητική επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς και έχει ξεχωρίσει στην εξειδίκευση.

Τον γυμναστή αποκατάστασης τον έφερα πρώτος εγώ στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό το 2000. Αργότερα μπήκε και ο εργοφυσιολόγος, που αξιολογεί το κάθε αθλητή και τον κατευθύνει σε όλους τους τομείς. Όταν εμείς φορτώνουμε τον αθλητή μπορούμε να αυξήσουμε το επίπεδό του και να τον διατηρήσουμε μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος ότι θέλει να γυμνάζεται. Για αυτό και πολλοί παίκτες παίζουν μέχρι τα 36 και τα 37.

Στο εξωτερικό έχουν όλα τα είδη των γιατρών, μέχρι και οφθαλμίατρο. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τα λάθη, ώστε να δίνουμε ποδοσφαιρικά χρόνια στον παίκτη. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση στην Ευρώπη, εμείς όμως δεν το έχουμε αυτό σε όλες τις ελληνικές ομάδες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.