Μουργκ: Ο μοναδικός Αυστριακός σκόρερ σε ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2021

Eπιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Εκεί που ο χρόνος της κλεψύδρας λιγόστευε, όπως και οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης», πέρασε στο παιχνίδι ο Τόμας Μουργκ στην θέση του Αλέξαντρου Μίτριτσα, (ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς) και με δυνατό σουτ έδωσε... ζωή και αγωνία μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Τόμας Μουργκ, έγινε ο μοναδικός Αυστριακός, ο οποίος σκοράρει σε επίσημο παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ανεξαρτήτου έδρας. Άλλη μια φορά ποδοσφαιριστής αυστριακής καταγωγής έχει βρει γκολ σε αναμέτρηση των δύω ελληνικών ομάδων. Ήταν 27/8/1984, οι «ασπρόμαυροι» είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν και υποδεχόταν στο στάδιο της «Τούμπας» τον Ολυμπιακό σε φιλικού χαρακτήρα αναμέτρηση. Ένα παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν 12.000 θεατές. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ μόλις στο 5΄λεπτό, με σκόρερ τον Αυστριακό, Κουρτ Βελτζλ. Ο ίδιος, πέτυχε άλλα δύο τέρματα, σημειώνοντας χατ - τρικ, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο την νίκη στους «ερυθρόλευκους.»

Μουργκ: Ο άνθρωπος των ντέρμπι!

Μπορεί ο αυστριακός μεσοεπιθετικός να μην έχει καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο έχει πετύχει κρίσιμα γκολ σε παιχνίδια που «καίνε.» Συγκεκριμένα, ο 26χρόνος έχει πετύχει έξι τέρματα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Τα μισά (3) από όσα έχει σκοράρει, τα έχει βρει σε ντέρμπι. Δύο με την ΑΕΚ και ένα το χθεσινό (24/10) με τον Ολυμπιακό, ενώ τα υπόλοιπα με Ομόνοια, Παναιτωλικό και Ριέκα. Το πιο κομβικό, ήταν αυτό που είχε δώσει σπουδαίο «διπλό» στον Δικέφαλο μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για το πρώτο παιχνίδι του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος (2020-21). Είχε περάσει στην αναμέτρηση στο 90΄λεπτό, ανέλαβε την εκτέλεση ενός στημένου φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχή και με το εκπληκτικό του αριστερό πόδι έδωσε μια τεράστια νίκη στους «ασπρόμαυρους.» Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρασε ως αλλαγή και στα έξι παιχνίδια, στα οποία έχει σκοράρει.

Χάλασε ο κανόνας των Αυστριακών

Όταν έβρισκαν δίχτυα οι Αυστριακοί ποδοσφαιριστές του, ο ΠΑΟΚ είχε την ευδαιμονία με το μέρος του και δεν έχανε πότε το παιχνίδι. Βέβαια, αυτό το στατιστικό δεν ισχύει από την Κυριακή (24.10), μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μουργκ ήταν αυτός που μείωσε για τον Δικέφαλο σε 2-1. Ο άλλος Αυστριακός ποδοσφαιριστής, Στέφαν Σβάμπ, έχει σημειώσει 10 γκολ στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ. Και στα 10, οι «ασπρόμαυροι» έχουν φύγει νικητές από τον αγωνιστικό χώρο. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.