Μουργκ: «Να βάζουμε κι άλλα γκολ για να κερδίζουμε πιο εύκολα»

Γιώργος Καστάνης23 Δεκεμβρίου 2021

Για τον Αυστριακό μέσο του Δικεφάλου, Τόμας Μουργκ, το βασικό είναι να πετυχαίνει η ομάδα κι άλλα γκολ, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του για να κερδίζει. Και παράλληλα να περιορίσει τα λάθη που κάνει στην άμυνα. Στις δηλώσεις του στο κανάλι του ΠΑΟΚ μίλησε για τα αποτελέσματα των τελευταίων αναμετρήσεων, καθώς και την νέα σεζόν:

- Τόμας ολοκληρώθηκε το 2021 με μία νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

«Ναι πράγματι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτό ήταν καθαρά δική μας ευθύνη καθώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιο εύκολο. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε το 2-0 ή το 3-0 νωρίς και έγινε ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο αντίπαλός μας, με μία – δύο ευκαιρίες κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και ύστερα εξελίχθηκε το παιχνίδι όπως το παρακολουθήσατε. Στο τέλος πετύχαμε μία δίκαιη νίκη, προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

- Ο ΠΑΟΚ πέτυχε πέντε νίκες στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες του, στις τρείς διοργανώσεις. Τι περιμένεις από την ομάδα, στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το νέο έτος;

«Χάσαμε εύκολα πολλούς βαθμούς στο παρελθόν. Τώρα πρέπει πρώτα να ξεκουραστούμε και αμέσως μετά, να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να κερδίζουμε, όπως κάναμε στα τελευταία παιχνίδια μας. Πρέπει να υποφέρουμε όμως, όπως έγινε στο τελευταίο παιχνίδι. Είχαμε καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλα γκολ, δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εάν δεν σκοράρεις, τότε σε μία ή δύο επιθέσεις της αντιπάλου ομάδας, υπάρχει ο κίνδυνος να δεχθείς γκολ. Και αυτό το ζήσαμε. Πρέπει από εδώ και στο εξής να σκοράρουμε περισσότερο, για να μην χρειαστεί να ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις, σαν αυτές που περάσαμε στα τελευταία παιχνίδια και να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε».

- Τι άλλαξε στην ομάδα το τελευταίο διάστημα και δείχνει πιο συγκεντρωμένη με αποτέλεσμα να έρχονται και οι νίκες;

«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, κυρίως έχει να κάνει με τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά σε ένα ματς. Μιλήσαμε πολλές φορές για τα λάθη που γίνονται. Ξέρουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα και μπορούμε να παίξουμε καλά. Θα επαναλάβω, πως πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας για να κερδίζουμε πιο εύκολα τους αντιπάλους μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν την νέα χρονιά».

- Οι ευχές σου για τα Χριστούγεννα;

«Εύχομαι σε όλους να είναι υγιείς. Καλά Χριστούγεννα και χαρά σε όλους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.