Μουργκ: «Παίρνω την ευθύνη του παιχνιδιού, αυτά μου είπε ο Σβαμπ για τον ΠΑΟΚ»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου07 Οκτωβρίου 2020

Το αγωνιστικό του προφίλ περιέγραψε ο Τόμας Μουργκ μιλώντας στο PAOK TV, τονίζοντας ότι η επικοινωνία του με τον Σβαμπ ήταν καταλυτική για να έρθει στην Τούμπα.    

-Είναι η πρώτη σου φορά μακριά από την πατρίδα του. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις;  

«Η Θεσσαλονίκη είναι μία πραγματικά πολύ όμορφη πόλη. Χθες πέρασα ιατρικές εξετάσεις και σήμερα είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω. Ο Σβαμπ μου έχει στείλει αρκετά βίντεο και φωτογραφίες, οπότε είχα μία αρχική εικόνα και σήμερα πήγα τα είδα και από κοντά. Ήδη αισθάνομαι πολύ όμορφα».  

- Πόσο θα βοηθήσει στην προσαρμογή σου ότι ο Σβαμπ είναι ήδη εδώ;  

«Με τον Σβαμπ είμαστε ήδη τέσσερα χρόνια συμπαίκτες στην Ραπίντ, οπότε είχαμε αρκετό χρόνο να μάθουμε ο ένας τον άλλον και μέσα από αυτό έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Από τότε έχουμε καθημερινή επαφή. Ο Σβαμπ μου έλεγε συνέχεια πράγματα για τον ΠΑΟΚ, οπότε και πριν το ενδιαφέρον και πριν μάθω ότι μπορεί να έρθω, ξαναμιλήσαμε ακόμη μία φορά και έτσι η απόφασή μου ήταν ξεκάθαρη. Χαίρομαι πολύ που ο Σβαμπ είναι σημαντικός για την ομάδα και που μπορώ να συνεργαστώ ξανά μαζί του.»  

- Τι σου έχει πει ο Σβαμπ για τον ΠΑΟΚ;  

«Μου έχει πει ότι η πόλη είναι όμορφη, ο σύλλογος είναι σωστά οργανωμένος και η ομάδα είναι καλά στημένη. Οι φίλαθλοι είναι τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο και όλοι μιλάνε μόνο γι' αυτό και ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφαν ένιωσε άνετα με αυτό, αυτό φαινόταν κάθε φορά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο και γι' αυτό η απόφασή μου ήταν εύκολη».  


- Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως παίκτη;  

«Είμαι ένας επιθετικός παίκτης που διαχειρίζομαι καλά την μπάλα, είμαι παίκτης που ζητάει συνέχεια την μπάλα και όπως γινόταν και στην Ραπίντ παίρνω την ευθύνη του παιχνιδιού. Αναλαμβάνω να μοιράζω πάσες, αλλά και να σκοράρω και αυτό προσπαθώ σε κάθε αγώνα».  

- Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με τον ΠΑΟΚ;  

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί η σεζόν για μένα έχει ήδη ξεκινήσει και έχω αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια. Οι τελευταίες δύο μέρες ήταν πολύ κουραστικές λόγω των ταξιδιών και των διαπραγματεύσεων. Πλέον ηρέμησα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να γίνω βασικός παίκτης της ομάδας και να αποδείξω τις ικανότητές μου. Θέλω να εγκλιματιστώ άμεσα και να δείξω ότι μ' αρέσει το ποδόσφαιρο. Στόχος είναι να πανηγυρίσουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».  

- Σε φοβίζει το γεγονός ότι παίρνεις από την αρχή το Νο 10;  

«Είχα αυτό το νούμερο στην προηγούμενη ομάδα μου και προσωπικά το 10 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός. Ο Πέλκας έφυγε και ο αριθμός αυτός έμεινε ελεύθερος, οπότε δεν σκέφτηκα και πολύ ποιον θα πάρω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.