Μουντιάλ Κατάρ 2022 - 4ος Όμιλος: Το φαβορί, η αύρα του Έρικσεν και τα αουτσάιντερ

Δημήτρης Καλαϊτζής19 Νοεμβρίου 2022

Η αναμονή έλαβε τέλος και επιτέλους έφτασε η στιγμή που περίμεναν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι! Σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο έχει μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά, καθώς επιλέχθηκε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Κατάρ να πραγματοποιηθεί την περίοδο του χειμώνα, ενώ είναι το τελευταίο το οποίο θα διεξαχθεί με 32 ομάδες. 

Το metrosport.gr σας παρουσιάζει τον 4ο Όμιλο όπου φαβορί για να προκριθούν στην επόμενη φάση είναι η Γαλλία και η Δανία. Βέβαια, Αυστραλία και Τυνησία δεν περνούν απαρατήρητες κι αν κάνουν το λάθος τα...φαβορί θα την πατήσουν. 

Γαλλία: Δεν είναι απλά το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, αλλά και ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι τρικολόρ με τον Ντιντιέ Ντεσάν στον πάγκο θέλουν να επαναλάβουν την τεράστια επιτυχία του 2018 και να ράψουν στη φανέλα το τρίτο αστέρι. Ποντάρουν πολλά στα δύο τους μεγάλα αστέρια. Ο λόγος για τους Κιλιάν Μπαπέ και Καρίμ Μπενζεμά. Αμφότεροι αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα. Αν βρεθούν σε καλή μέρα, μπροούν να σε ισοπεδώσουν!


Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Ρεν), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ)

Αμυντικοί: Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπένζαμιν Παβάρ (Μπάγερν Μονάχου), Λουκά Ερναντέζ (Μπάγερν Μονάχου), Πρεσνέλ Κιμπεμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ)

Μέσοι: Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορέλιεν Τσουμενί (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέο Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Τζόρνταν Βερετού (Μαρσέιγ), Εντουάρντο Καμαβίνγκα (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό)

Επιθετικοί: Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Κολό Μουανί (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Δανία: Με τον Κρίσιαν Έρικσεν να αφήνει πίσω του την μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασε στο τελευταίο χρονικά Euro που έκοψε την ανάσα όλων και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ ποντάρει πολλά σε μία ανάλογη επιτυχία με αυτή που έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου η τρομερή της πορεία σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σε Μουντιάλ μετράει πέντε συμμετοχές και η καλύτερη της πορεία καταγράφηκε το 1998, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.


Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Νις), Όλιβερ Κρίστενσεν (Χέρτα Βερολίνου)

Αμυντικοί: Σίμον Κγιάερ (Μίλαν), Γιοαχίμ Μέλε (Αταλάντα), Ράσμους Κρίστενσεν (Λιντς), Ντάνιελ Βας (Bondby), Αντρέας Κρίστενσεν (Barcelona), Γιοαχίμ Άντερσεν (Κρίσταλ Πάλας), Βίκτορ Νέλσον (Γαλατασαράι).

Μέσοι: Ματίας Γένσεν (Μπρέντφορντ), Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Τόμας Ντιλέινι (Σεβίλλη), Κρίστιαν Έρικσεν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Σεβίλλη), Αντρέας Σκοβ Όλσεν (Μπριζ), Αντρέας Κορνέλιους (Κοπεγχάγη), Γιόνας Βιντ (Βόλφσμπουργκ), Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ (Εσπανιόλ), Μίκελ Ντάμσγκααρντ (Μπρέντφορντ), Γέσπερ Λίντστρεμ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Αυστραλία: Νικώντας το Περού με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι τσέκαρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μάλιστα, αυτή είναι η πέμπτη της παρουσία στη διοργάνωση και τη μοναδική φορά που κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων ήταν το 2006. Με...όπλο την άμυνά της θα επιχειρήσει να κάνει την έκπληξη και να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ.


Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Άντριου Ρέντμεϊν (Σίδνεϊ FC), Ματ Ράιαν (Κοπεγχάγη), Ντάνι Βούκοβιτς (Central Coast Mariners)

Αμυντικοί: Ναθάνιελ Άτκινσον (Χαρτς), Αζίζ Μπέχιτς (Νταντί Γιουνάιτεντ), Μίλος Ντέγκενεκ (Κολούμπους Κρου), Τόμας Ντενγκ (Άλμπιρεξ Νιιγκάτα), Φραν Κάρασιτς (Μπρέσια), Τζόελ Κινγκ (Οντένσε), Κάι Ρόουλς (Χαρτς), Χάρι Σούταρ (Στόουκ), Μπέιλι Ράιτ (Σάντερλαντ)

Μέσοι: Κιάνου Μπάκους (Σεντ Μίρεν), Καμ Ντέβλιν (Χαρτς), Άιντιν Χρούστιτς (Βερόνα), Τζάκσον Άιρβιν (Ζανκτ Πάουλι), Ράιλι ΜακΓκρί (Μίντλεσμπρο), Άαρον Μόι (Σέλτικ)

Επιθετικοί: Μάρτιν Μπόιλ (Χιμπέρνιαν),Τζέισον Κάμινγκς (Central Coast Mariners), Μιτς Ντιούκ (Φατζιάνο Οκαγιάμα), Κρεγκ Γκούντγουιν (Adelaide United), Γκαράνγκ Κουόλ (Central Coast Mariners), Μάθιου Λέκι (Μέλμπουρν Σίτι), Άουερ Μαμπίλ (Κάντιθ), Τζέιμι ΜακΛάρεν (Μέλμπουρν Σίτι).

Τυνησία: Από τις σταθερές Αφρικανικές ομάδες, η Τυνησία θα δώσει το παρών σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ. Έχοντας στο ρόστερ της και τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό, Μεριά, από τη θητεία του στον Ολυμπιακό θέλει να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ, δηλαδή, να περάσει από το στάδιο των ομίλων. Αυτή είναι η έκτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και παρά το γεγονός ότι τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ της, θα επιδιώξει να κάνει το ακατόρθωτο.


Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Αϊμέν Νταχμέν (Σφαξιέν), Μπεχίρ Μπεν (Μοναστίρ), Μουέζ Χασσέν (Αφρικέν), Αϊμέν Μαθλουθί (Ετουάλ Σαχέλ)

Αμυντικοί: Αλί Αμπντί (Καέν), Ντίλαν Μπρον (Σαρλεριτάνα), Μοχάμεντ Ντρέγκερ (Λουκέρνη), Ναντέρ Γκαντρί (Αφρικέν), Μπιλέλ Ιφά (Κουβέιτ), Ουζντί Κεσχρίντα (Ατρόμητος), Αλί Μαούλ (Αλ Αχλί), Γιασίν Μεριά (Εσπεράνς), Μοντασάρ Ταλμπί (Λοριέν)

Μέσοι: Μοχάμεντ Μπεν (Εσπεράνς), Γκαϊλάν Σααλαλί (Εσπεράνς), Αϊσά Λαιντουνί (Φερεντσβάρος), Χάνιμπαλ Μεζμπρί (Μπέρμιχγχαμ), Φερτζανί Σασί (Αλ Ντουχαίλ), Ελιάς Σκιρί (Κολωνία)

Επιθετικοί: Αρίς Μπεν (Μπρόντμπι), Σεϊφεντίν Τζαζιρί (Ζάμαλεκ), Ισσάμ Τζεμπαλί (Οντένσε), Γαμπί Καζρί (Μονπελιέ), Γιασίν Κενισί (Κουβέιτ), Γιουσέφ Μσακνί (Αλ Αραμπί), Ναίμ Σλιτί (Αλ Ιτιφάκ)

Το πρόγραμμα των αγώνων στον 4ο Όμιλο:

1η αγωνιστική

Δανία-Τυνησία

Γαλλία-Αυστραλίαα

2η αγωνιστική

Γαλλία-Δανία

Τυνησία-Αυστραλία

3η αγωνιστική

Τυνησία-Γαλλία

Αυστραλία-Δανία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.