Μουντιάλ: Ένα γκολ ήταν αρκετό για το πρώτο τρίποντο της Ελβετίας

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2022

Μοιρασμένα ήταν τα δύο ημίχρονα για το Καμερούν και την Ελβετία, όμως οι Ευρωπαίοι πήραν την νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπριλ Εμπολό στο 48ο λεπτό μετά την ασίστ του Σερντάν Σακίρι και πέρασαν προσωρινά στην κορυφή του 7ου ομίλου του Μουντιάλ.

Οι Ελβετοί μπήκαν νωχελικά στον αγώνα και παρότι είχαν την κατοχή δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε κάποια σημαντική φάση. Αντιθέτως οι Καμερουνέζοι φάνηκαν πιο σίγουροι και απείλησαν, κύριως μέσω αντεπιθέσεων, χάρη στην ταχύτητητα των επιθετικών τους. Στο 10ο λεπτό ο Τόκο Εκαμπί βγήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Τσούπο Μότινγκ σε μία ακόμα αντεπίθεση έχασε την ισορροπία του λίγο πριν πλασάρει και δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά την φάση.

Οι Ελβετοί συνέχισαν να διατηρούν την κατοχή της μπάλας, όμως παρουσίασαν αρκετά κενά στην άμυνα ενώ είχαν πρόβλημα και στην τελική πάσα. Οι καλύτερες φάσεις τους ήρθαν από εκτελέσεις κόρνερ, με τις κεφαλιές των Ελβέντι και Ακάντζι στα τελειώματα του πρώτου μέρους, οι οποίες όμως πέρασαν έξω από την εστία του Ονάνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ελβετοί μπήκαν πιο συνειδητοποιημένοι και δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ με ωραία ομαδική προσπάθεια. Ο Σακίρι βγήκε από τα δεξιά, έσπασε στον «ξεχασμένο» από την άμυνα του Καμερούν, Εμπολό και αυτός πλήγωσε την χώρα από την οποία κατάγεται διαμορφώνοντας το 1-0 το οποίο ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Οι Καμερουνέζοι, εμφανώς επηρεασμένοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις κόντρα στην «άνετη» πλέον Ελβετία η οποία μετά το γκολ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ελέγξει το υπόλοιπο του αγώνα. Οι Αφρικάνοι άργησαν να βγουν μπροστά, ενώ και όταν το έκαναν δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προυποθέσεις για γκολ. Αντιθέτως οι Ελβετοί έφτασαν πιο κοντά στο 2ο γκολ τους με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Σεφέροβιτς στο 95' η οποία εξουδετερώθηκε με υπερπροσπάθεια του Καστελέτο.

Οι Ελβετοί, μετά την νίκη τους πήραν κεφάλι στον όμιλο και απέκτησαν σαφές προβάδισμα κόντρα στο Καμερούν. Το βράδυ (24/11 21:00) η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Σερβία για το άλλο παιχνίδι του ομίλου. 

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (72' Οκαφόρ), Σο (72' Φρέι), Βάργκας (81' Ρίντερ), Εμπολό (72' Σεφέροβιτς)

Καμερούν: Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68' Οντούα), Εκαμπί (74' Ενκουντού), Εμπεουμό (82' Ενγκμαλέου), Τσουπό-Μοτίνγκ (74' Αμπουμπακάρ)



Το πρόγραμμα του 7ου Ομίλου:
Βραζιλία-Σερβία 24/11 21:00

Καμερούν-Σερβία 28/11 12:00
Ελβετία-Βραζιλία 28/11 18:00

Καμερούν-Βραζιλία 2/12 21:00
Σερβία-Ελβετία 2/12 21:00

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.