Μουντιάλ: «Χρυσή» ισοπαλία για Κροατία , εκτός συνέχειας οι Βέλγοι

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2022

Βέλγιο και Κροατία τέθηκαν αντιμέτωπες στο Αχμάτ Μπιν Αλί σε ένα παιχνίδι - τελικό. Οι μεν Κροατές ήθελαν νίκη ;h ισοπαλία για να βρεθούν στην επόμενη φάση, οι Βέλγοι μόνο νίκη ώστε να είναι αυτοί που θα προκριθούν στους «16». Τελικά ο αγώνας έληξε χωρίς νικητή και χωρίς τέρματα με τους Βέλγους να βιώνουν ένα αποκλεισμό - σοκ και τους Κροάτες να προκρίνονται ως δεύτεροι πίσω από το Μαρόκο.

Οι Βέλγοι μετά τις μεγάλες αναταράξεις που είχαν από τα προηγούμενα παιχνίδια παρουσιάστηκαν με αλλαγές, με τον Μέρτενς, τον Τροσάρντ και τον Καράσκο ως βασικούς και τους Αζάρ, Λουκάκου, Μπατσουαγί στον πάγκο. Οι Κροάτες από την άλλη παρουσιάστηκαν με την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Καναδά.

Στα αγωνιστικά η Κροατία μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση ωστόσο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλές στιγμές παρά μόνο ένα κερδισμένο πέναλτι για τους Κροάτες στο 15' που ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ με τη χρήση του VAR.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν ο Μαρτίνεζ πέρασε στην αναμέτρηση τον Λουκάκου αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας του. Κάτι έφερε δύο πολύ σημαντικές στιγμές για τους Βέλγους η πρώτη στο 61' με τον Λουκάκου να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ίντερ έχασε μια ακόμη καλή στιγμή με την κεφαλιά του να περνά εκτός από το ύψος της μικρής περιοχής.


Έπειτα το Βέλγιο συνέχισε να πιέζει με τον Λουκάκου να είναι πρωταγωνιστής σε άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να μην μπορεί να βρει γκολ. Τελικά  οι δύο ομάδες έμειναν στο απόλυτο μηδέν με τους Κροάτες να προκρίνονται ως δεύτεροι στον όμιλο και το Βέλγιο να αποχαιρετά την διοργάνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.