Μουντιάλ 2022: Τρομερά αποτελεσματική Γαλλία, διέσυρε (4-1) τους Αυστραλούς

Πέτρος Χαριζακλής22 Νοεμβρίου 2022

Χωρίς να δυσκολευτεί σε μεγάλο βαθμό, η Γαλλία ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο διαλύοντας με 4-1 την Αυστραλία. Η ομάδα του Ντεσάμπ πέτυχε δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Ζιρού να πετυχαίνει ντοπιέτα και να γίνεται πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Γαλλίας, φτάνοντας τα γκολ του Τιερί Ανρί (51) με λιγότερες συμμετοχές (115).

Η Αυστραλία μπήκε αποφασισμένη να παλέψει το παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία και στο 9ο λεπτό φρόντισε να σοκάρει τους «τρικολόρ». Σε μια αντεπίθεση των «καγκουρό», ο Ατκινσον έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Γκούντγουϊν πλάσαρε εύστοχα τον Γιορίς.

Η Γαλλία χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα για να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση με την Αυστραλία. Αρχικά, ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ραμπιό στο 27΄, για να έρθει ο Ζιρού να κάνει την ολική ανατροπή στο 32ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις η Αυστραλία είχε ευκαιρία για το 2-2, με τον Ιρβάιν να σημαδεύει το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Γαλλία ήταν πιο σοβαρή και μέσα σε τρία λεπτά (68’-71’) «καθάρισε» το ματς. Αρχικά ο Εμπαπέ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντεμπελέ «έγραψε» το 3-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο σούπερ σταρ των «τρικολόρ» έδωσε την ασίστ και ο Ζιρού με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Ετσι, ο έμπειρος επιθετικός έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Γαλλίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.