Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο έκανε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκπληξη στα πέναλτι και έστειλε την Ισπανία σπίτι της

Πέτρος Χαριζακλής06 Δεκεμβρίου 2022

Μία τεράστια έκπληξη πραγματοποιήθηκε στο προτελευταίο παιχνίδι της φάση των «16» του Μουντιάλ, με το Μαρόκο να πετάει εκτός διοργάνωσης την Ισπανία στα πέναλτι. Ηρωας ο τερματοφύλακας Μπoύνου που έπιασε δύο πέναλτι και η ομάδα του κέρδισε με 3-0 (κανονική διάρκεια 0-0). To Μαρόκο κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Πορτογαλία-Ελβετία.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένη, με Μαρόκο να είναι καλύτερο στο πρώτο μέρος, η Ισπανία καλύτερη στο δεύτερο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Μαροκινούς ήρθε στο 42ο λεπτό, όταν ο Μπουφάλ έκανε τη σέντρα και ο Αγκέρντ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν κάποιες ευκαιρίες όμως μια σπουδαία ευκαιρία ήρθε στο 95'. Ο Ολμο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μπούνου απέκρουσε προ του Γουίλιαμς και έσωσε το Μαρόκο.

Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν είχαν την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν για να σκοράρουν, με τους Ισπανούς να φτάνουν κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Σαράμπι να σημαδεύει το δοκάρι.

Τελικά στα πέναλτι ήταν η υπόθεση του Μπούνου, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και ένα του Σαράμπια χτύπησε στο δοκάρι, δίνοντας το 3-0 στο Μαρόκο στη διαδικασία. Από τους Ισπανούς δεν ευστόχησε κανείς, ενώ ο Σιμόν έπιασε ένα πέναλτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.