Μουντιάλ 2022: Συμπληρώνεται το «παζλ» της διοργάνωσης

Metrosport Team30 Μαρτίου 2022

Στην τελική ευθεία για το Μουντιάλ του Κατάρ μπαίνει σιγά σιγά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς αρκετές χώρες έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στη διοργάνωση.

Ευρώπη

Από την Ευρώπη, έχουν ήδη τσεκάρει τα εισιτήριά τους για Κατάρ 12 χώρες (Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία) και μένουν ακόμη δύο αγώνες.

Το καλοκαίρι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την Σκωτία και ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει με την Ουαλία, παιχνίδι το οποίο θα κρίνει το 13ο εισιτήριο.

Ν. Αμερική 

Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός και Ουρουγουάη έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το Περού τερμάτισε πέμπτο και θα αντιμετωπίσει σε διηπειρωτικά πλέι – οφ τον Ιούνιο στη Ντόχα τον νικητή των μπαράζ της Ασίας ανάμεσα σε Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αυστραλία.

Ασία 

Ν. Κορέα, Ιράν, Ιαπωνία και Σ. Αραβία έχουν προκριθεί παίρνοντας τις δύο πρώτες θέσεις στους δύο ομίλους. Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αυστραλία τερμάτισαν τρίτες και θα παίξουν σε μονό μπαράζ στις 7 Ιουνίου στην Ντόχα, με τον νικητή να διεκδικεί το εισιτήριο για τα τελικά στις απέναντι στο Περού, που τερμάτισε πέμπτο στη Ν. Αμερική.

Αφρική

Γκάνα, Σενεγάλη, Μαρόκο, Τυνησία και Καμερούν πήραν τα εισιτήρια μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, ενώ η Αίγυπτος έμεινε εκτός συνέχειας.

Βόρεια και Κεντρική Αμερική 

Οι οκτώ ομάδες που έχουν προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο διαγωνίζονται σε έναν όμιλο με μορφή πρωταθλήματος, με τις τρεις πρώτες να πηγαίνουν απ’ ευθείας στο Κατάρ και την τέταρτη να αντιμετωπίζει σε μπαράζ τη νικήτρια των προκριματικών της Ωκεανίας. 

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του ομίλου, πρωτοπόρος Καναδάς έχει προκριθεί, ΗΠΑ και Μεξικό ακολουθούν με 25 βαθμούς και η Κόστα Ρίκα έχει 22, έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον θέση στο πλέι – οφ και διεκδικώντας τα δύο απ’ ευθείας εισιτήρια.

Ωκεανία

N. Σολομώντα και Ν. Ζηλανδία προκρίθηκαν στον τελικό της προκριματικής φάσης και θα αναμετρηθούν απόψε στη Ντόχα και ο νικητής θα αντιμετωπίσει σε διπλά πλέι – οφ τον Ιούνιο την τέταρτη του ομίλου της Β., Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Αναλυτικά οι ομάδες που έκλεισαν εισιτήριο για το Κατάρ

Κατάρ, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός, Ουρουγουάη, Ιράν, N. Koρέα, Ιαπωνία, Σ. Αραβία, Καναδάς, Γκάνα, Σενεγάλη, Μαρόκο, Τυνησία, Καμερούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.