Μουντιάλ 2022: Ψάχνει ένα «θαύμα» η Γερμανία, ξεμπερδεύουν Ισπανία, Κροατία

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2022

Ακόμη πιο κοντά στη συμπλήρωση του παζλ της φάσης των «16» του Μουντιάλ 2022 με ακόμα τρεις ομάδες να εξασφαλίζουν χθες την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ παιχνίδια και να σχηματίζονται ακόμα 4 ζευγάρια. Αργεντινή, Πολωνία, Αυστραλία στον 3ο και 4ο όμιλο κλείδωσαν τις τρεις ανοικτές θέσεις που είχαν απομείνει και ακολούθησαν τις Γαλλία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σενεγάλη, Ολλανδία, Αγγλία και ΗΠΑ. Έτσι τα δύο επόμενα ζευγάρια στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, που προέκυψαν είναι τα Αργεντινή - Αυστραλία στις 3 Δεκεμβρίου στην Αλ-Ραγιάν και Γαλλία - Πολωνία στις 4 Δεκεμβρίου στην Ντόχα.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

17:00 Ολλανδία-ΗΠΑ, Διεθνές Στάδιο Khalifa – ΑΝΤ1

21:00 Αργεντινή-Αυστραλία, Στάδιο Ahmad Bin Ali – ΑΝΤ1

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

17:00 Γαλλία-Πολωνία, Στάδιο Al-Thumama – ΑΝΤ1

21:00 Σενεγάλη-Αγγλία, Στάδιο Al-Bayt – ΑΝΤ1

Σειρά σήμερα παίρνουν τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στον 5ο και 6ο όμιλο, όπου και οι τέσσερις θέσεις είναι ανοικτές σε όλα τα σενάρια.

Στο «Ahmad bin Ali Stadium» της πόλης Αλ Ραγιάν, η Κροατία θα αντιμετωπίσει στις 17:00 το Βέλγιο σε ένα μεγάλο ντέρμπι που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τη μία απ’ τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Με νίκη κόντρα στο Βέλγιο περνάει πρώτη, με ισοπαλία θα πρέπει να μην νικήσει το Μαρόκο τον αδιάφορο Καναδά. Μένει εκτός φυσικά αν χάσει από το Βέλγιο και νικήσει το Μαρόκο τον Καναδά. Το Βέλγιο περνάει μόνο με νίκη επί της Κροατίας, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει ο Καναδάς να νικήσει τους Αφρικανούς με τρία και τέσσερα γκολ διαφορά. Την ίδια ώρα στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα, το Μαρόκο χρειάζεται έναν βαθμό απέναντι στον αποκλεισμένο Καναδά, για να γράψει ιστορία, περνώντας στους «16» της διοργάνωσης. Αν χάσει από τον Καναδά, θέλει νίκη της Κροατίας, διότι με το Βέλγιο μπλέκει στη διαφορά.

Στον πέμπτο όμιλο η Ισπανία είναι σε καλύτερη μοίρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά θέλει τη νίκη στις 21:00 κόντρα στην Ιαπωνία για να είναι σίγουρη. Οι «σαμουράι» ξέρουν ότι ακόμη και με ισοπαλία μπορεί να μην τους φτάσουν τα «πάντσερ», όμως δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Η Γερμανία προκρίνεται μόνο με νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα, αλλά η δεν είναι στο χέρι της. Στο «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ-Χορ τα «πάντσερ» θα πρέπει να νικήσουν με πολλά γκολ για να βελτιώσουν τον συντελεστή τους σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ιαπωνία κι παράλληλα θα πρέπει να ελπίζουν να μην νικήσουν οι «μπλε σαμουράι» τους Ισπανούς. Ελπίδες για το «θαύμα» έχει και η Κόστα Ρίκα, που προκρίνεται εάν κερδίσει τη Γερμανία ή έρθει ισόπαλη και η Ιαπωνία ηττηθεί από την Ισπανία. Οι Κοσταρικανοί μειονεκτούν σε όλες τις ισοβαθμίες λόγω του 0-7 από την Ισπανία στο πρώτο ματς.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

17:00 Καναδάς-Μαρόκο (6ος όμιλος), Στάδιο Al-Thumama – antenna.gr

17:00 Κροατία-Βέλγιο (6ος όμιλος), Στάδιο Ahmad Bin Ali – ΑΝΤ1

21:00 Ιαπωνία-Ισπανία (5ος όμιλος), Διεθνές Στάδιο Khalifa – ΑΝΤ1

21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (5ος όμιλος), Στάδιο Al-Bayt – antenna.gr

5ος Όμιλος - Βαθμολογία

Ισπανία 4 (8-1)

Ιαπωνία 3 (2-2)

Κόστα Ρίκα 3 (1-7)

Γερμανία 1 (2-3)

6ος όμιλος - Βαθμολογία

Κροατία 4 (4-1)

Μαρόκο 4 (2-0)

Βέλγιο 3 (1-2)

Καναδάς 0 (1-5)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.